27 augusti 2018

Nyss var LiU:s campusområden praktiskt taget öde. Skillnaden när terminen äntligen dragit är gång är påtaglig.

Överallt hörs och syns studenter. De nya med nolleskyltar eller olika typer av huvudbonader, ofta med en viss förvirring i blick. Faddrarna i sina färgglada overaller, förberedda och peppade till max att göra den nya tiden så bra som möjligt för de nya.

När vi i våras träffade den blivande sjuksköterskan Jenny Lidén på årets fadderutbildning hade planeringen inför hösten inte startat. Mycket har hänt sedan dess, åtskilliga timmar av planering och ett tvåveckors mottagningsprogram har tagit form. Sittningar blandas med lekar och tävlingar, allt i syfte att lära känna sina nya klasskompisar, sin nya stad och LiU:s studentliv.

Jenny och hennes fadderkollegor är inne på andra dagens aktiviteter. Förmiddagen innehåller femkamp och olika samarbetslekar och kvällen fortsätter med sittning med läkarprogrammet.
Video

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Serverrum,data på svart skärm.

Maskinpsykologi – en brygga till generell AI

AI som är lika intelligent som människor kan bli möjlig tack vare psykologiska inlärningsmodeller, kombinerat med vissa typer av AI. Det menar Robert Johansson som i sin avhandling har utvecklat begreppet maskinpsykologi.

Forskning för hållbar framtid får nära 20 miljoner i bidrag

Ett oväntat samarbete mellan materialvetenskap och beteendevetenskap. Utveckling av bättre tjänster för att hantera klimatförändringarna. Det är två forskningsprojekt vid LiU som får stora stöd från Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse.

Innovativ idé för effektivare cancerbehandlingar prisas

Lisa Menacher har tilldelats Christer Giléns stipendium 2024 inom området statistik och maskininlärning för sin masteruppsats. Hon har använt maskininlärning i ett försök att göra val av cancerbehandling mer effektivt.