27 augusti 2018

Nyss var LiU:s campusområden praktiskt taget öde. Skillnaden när terminen äntligen dragit är gång är påtaglig.

Överallt hörs och syns studenter. De nya med nolleskyltar eller olika typer av huvudbonader, ofta med en viss förvirring i blick. Faddrarna i sina färgglada overaller, förberedda och peppade till max att göra den nya tiden så bra som möjligt för de nya.

När vi i våras träffade den blivande sjuksköterskan Jenny Lidén på årets fadderutbildning hade planeringen inför hösten inte startat. Mycket har hänt sedan dess, åtskilliga timmar av planering och ett tvåveckors mottagningsprogram har tagit form. Sittningar blandas med lekar och tävlingar, allt i syfte att lära känna sina nya klasskompisar, sin nya stad och LiU:s studentliv.

Jenny och hennes fadderkollegor är inne på andra dagens aktiviteter. Förmiddagen innehåller femkamp och olika samarbetslekar och kvällen fortsätter med sittning med läkarprogrammet. 
 
 
Video
 

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Förmultnat löv.

En kemisk gåta löst – reaktionen som förklarar stora kolsänkor

En gåta som gäckat forskarvärlden i 50 år har nu fått sitt svar. Forskare från bland annat LiU har visat att en särskild typ av kemisk reaktion kan förklara varför organiskt material i sjöar och vattendrag är så motståndskraftigt mot nedbrytning.

Flaggor vajar utanför Studenthuset.

LiU:s nya universitetsdirektör – en erfaren och driven chef

Anna Thörn blir ny universitetsdirektör vid LiU. Hon jobbar för närvarande som regiondirektör i Region Dalarna och har tidigare haft flera chefsbefattningar i Östergötland, bland annat som kommundirektör i både Norrköping och Söderköping.

Studentsångare tågar på Valborg

Valborgstradition fyller 50 år

På valborgsmässoafton blir det som traditionen bjuder, vårsånger, vårtal och mösspåtagning med manskören Linköpings Studentsångare på Borggården utanför Linköpings slott. I år firar traditionen 50-årsjubileum.