27 augusti 2018

Nyss var LiU:s campusområden praktiskt taget öde. Skillnaden när terminen äntligen dragit är gång är påtaglig.

Överallt hörs och syns studenter. De nya med nolleskyltar eller olika typer av huvudbonader, ofta med en viss förvirring i blick. Faddrarna i sina färgglada overaller, förberedda och peppade till max att göra den nya tiden så bra som möjligt för de nya.

När vi i våras träffade den blivande sjuksköterskan Jenny Lidén på årets fadderutbildning hade planeringen inför hösten inte startat. Mycket har hänt sedan dess, åtskilliga timmar av planering och ett tvåveckors mottagningsprogram har tagit form. Sittningar blandas med lekar och tävlingar, allt i syfte att lära känna sina nya klasskompisar, sin nya stad och LiU:s studentliv.

Jenny och hennes fadderkollegor är inne på andra dagens aktiviteter. Förmiddagen innehåller femkamp och olika samarbetslekar och kvällen fortsätter med sittning med läkarprogrammet. 
 
 
Video
 

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Porträtt av man (Carl Fredrik Graf)

Carl Fredrik Graf får LiU:s förtjänstmedalj

Avgående landshövding Carl Fredrik Graf tilldelas Linköpings universitets förtjänstmedalj för ”sin vilja och förmåga att samla regionens olika krafter i arbetet för en positiv samhällsutveckling”. Medaljen delas ut vid den akademiska högtiden 1 juni.

Kampanj mot droger blev Emmas genombrott

När Kårservice i samarbete med kårerna bestämde att tydligt ta avstånd från droger och droghandel gick uppdraget till GDK-studenten Emma Kunelius. Hennes kampanj fick stort genomslag på campus och nominerades i tävlingen Stora Kommunikationspriset.

Ola Larsmo.

En brygga mellan universitetet och samhället

Författaren Ola Larsmo sammanfattar sin tid som gästprofessor vid LiU som spännande, givande och viktig. Han menar att det i dag är viktigare än någonsin att känna till sin historia och att förstå den.