03 juli 2018

Det finns mycket svenska politiker kan göra för att snabba på övergången mot ett hållbart samhälle och en cirkulär ekonomi. Professor Mattias Lindahl ger konkreta råd till politikerna på plats i Almedalen.

Mattias Lindahl är professor i miljödriven produktutveckling vid LiU och koordinator för Mistra REES, ett forskningsprogram för resurseffektivitet och cirkulär ekonomi. Forskningen har lett till slutsatser om vad svenska politiker konkret kan göra för att få till en hållbar utveckling och ett bättre samhälle, miljömässigt och ekonomiskt.

– Almedalen är en bra plats att få ut sina forskningsresultat, säger han.