30 juni 2018

Ida Kåhlin kliver i år upp till plats 43 på tidningen Dagens Medicins lista över de mest inflytelserika inom hälso- och sjukvården.

Ida Kåhlin. Foto: Jonas Malmström

Ida Kåhlin är universitetslektor vid Institutionen för samhälls- och välfärdsstudier (ISV) och förbundsordförande för Sveriges Arbetsterapeuter. Förra året var hennes placering på Dagens Medicins maktlista plats 51–100. I år klättrar hon upp till plats 43.

I januari fick hon Dagens Medicins stora debattpris. Motiveringen löd "hon tar på ett självklart sätt ställning för människor med sjukdom eller funktionsnedsättning". På Dagens Medicins webbplats kan vi läsa att många makthavare ser Ida som en självklar person bland vårdens 50 mäktigaste.

Skiften i toppen på Maktlistan 2018 (Dagens Medicin, 2018-06-27)

Foto: Jonas Malmström

Kontakt

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Kvinna står på väg med korsade armar.

Hon vill få robotar att uppföra sig bättre

Forskaren Hannah Pelikan tror att vi kommer att få se ökade konflikter mellan människor och robotar i framtiden. I sin forskning filmar hon vardagliga möten mellan människa och maskin för att se vad som händer.

Två män i en datorhall.

Internationellt samarbete lägger grunden för AI för material

AI skyndar på utvecklingen av nya material. En förutsättning för AI inom materialforskning är storskalig användning och utbyte av data om material. Detta underlättas av en bred internationell standard som forskare vid LiU är med och organiserar.

Kvinnlig doktorand föreläser för masterstudenter i labbet.

Från skiss till robot med artificiell intelligens

Hur utvecklar man en produkt med så lite mänsklig inblandning som möjligt? LiU-studenterna byggde en robot med hjälp av generativ artificiell intelligens.