30 juni 2018

Ida Kåhlin kliver i år upp till plats 43 på tidningen Dagens Medicins lista över de mest inflytelserika inom hälso- och sjukvården.

Ida Kåhlin. Foto: Jonas Malmström

Ida Kåhlin är universitetslektor vid Institutionen för samhälls- och välfärdsstudier (ISV) och förbundsordförande för Sveriges Arbetsterapeuter. Förra året var hennes placering på Dagens Medicins maktlista plats 51–100. I år klättrar hon upp till plats 43.

I januari fick hon Dagens Medicins stora debattpris. Motiveringen löd "hon tar på ett självklart sätt ställning för människor med sjukdom eller funktionsnedsättning". På Dagens Medicins webbplats kan vi läsa att många makthavare ser Ida som en självklar person bland vårdens 50 mäktigaste.

Skiften i toppen på Maktlistan 2018 (Dagens Medicin, 2018-06-27)

Foto: Jonas Malmström

Relaterat innehåll