30 juni 2018

Ida Kåhlin kliver i år upp till plats 43 på tidningen Dagens Medicins lista över de mest inflytelserika inom hälso- och sjukvården.

Ida Kåhlin. Foto: Jonas Malmström

Ida Kåhlin är universitetslektor vid Institutionen för samhälls- och välfärdsstudier (ISV) och förbundsordförande för Sveriges Arbetsterapeuter. Förra året var hennes placering på Dagens Medicins maktlista plats 51–100. I år klättrar hon upp till plats 43.

I januari fick hon Dagens Medicins stora debattpris. Motiveringen löd "hon tar på ett självklart sätt ställning för människor med sjukdom eller funktionsnedsättning". På Dagens Medicins webbplats kan vi läsa att många makthavare ser Ida som en självklar person bland vårdens 50 mäktigaste.

Skiften i toppen på Maktlistan 2018 (Dagens Medicin, 2018-06-27)

Foto: Jonas Malmström

Kontakt

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Tre personer i labbrock står och pratar.

Bättre neutronspeglar kan avslöja materiens inre hemligheter

Med bättre neutronspeglar kan effektiviteten vid materialanalyser i neutronkällor bli högre. Den förbättrade spegeln har LiU-forskare utvecklat genom att belägga en kiselplatta med tunna lager av järn och kisel blandat med borkarbid.

Ensamt barn i silhuett.

Riktlinjer saknas kring barn som utsatts för sexövergrepp

Hälften av 34 undersökta länder i Europa saknar riktlinjer för hur barn som utsatts för sexuella övergrepp ska få hälsovård och behandling. Ett av dem är Sverige. Det visar en studie som gjorts vid Linköpings universitet.

Person intervjuas och pratar om sin avhandling

Sigrid blev dubbeldoktor - vid 26 års ålder

En lång men också väldigt rolig resa, så beskriver Sigrid Nilsson sin tid som forskarstuderande vid Forskarlinjen. För nu har hon disputerat och kan därmed både blicka framåt och bakåt på sin forskning.