24 januari 2018

Stora debattpriset, som delas ut av Dagens Medicin, går till Ida Kåhlin, universitetslektor vid Institutionen för samhälls- och välfärdsstudier (ISV) och ordförande för Sveriges Arbetsterapeuter.

Ida Kåhlin

Motivering till priset

Ida Kåhlin tog under 2017 klivet fram som en av Vårdsveriges viktigaste röster. Via ofta breda samarbeten med representanter för andra yrkeskategorier når hon ut med sina tankar om hälsoklyftorna i samhället och vikten av ett genomarbetat hälsofrämjande arbete. Ida Kåhlin tar på ett självklart sätt ställning för människor med sjukdom eller funktionsnedsättning och hennes engagemang i dessa frågor gör henne till en ovärderlig röst inte bara för sina medlemmar utan även för alla dem som själva har svårt att göra sin röst hörd.

Läs intervju i Dagens Medicin, 23 januari 2018

Kontakt

Senaste nytt från LiU

Elever och lärare i ett klassrum.

Enkla metoder gjorde lärare bättre på att undervisa

Alla lärares undervisning blev betydligt bättre efter att de fått besök av och återkoppling från experter på sina insatser under lektionen. Det visar en rapport från LiU som sammanställt observationer från 30 grundskolor.

Cellodlingsflaska under ett mikroskop i labb.

De odlar näsvävnad på labbet

LiU-forskare är bland de första i världen att odla mänsklig näsvävnad från stamceller. I den studerar de hur olika virus infekterar luftvägarna. Modellen använder de nu för att undersöka hur en särskild sorts antikroppar kan skydda oss mot infektion.

WASP utökas med initiativet AI for Science

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse beviljar WASP 70 miljoner kronor till ett nytt initiativ som ska främja användandet av AI-baserade metoder inom akademisk forskning i Sverige.