17 mars 2020

Läkare med anställning vid både Linköpings universitet och Region Östergötland ska prioritera arbetsuppgifter inom vården. Det beslutade Linköpings universitet den 13 mars.

Charday Penn
Bakgrunden till beslutet är att Region Östergötland, på grund av spridningen av Covid-19, behöver mer vårdpersonal.

– Regionen har kontaktat LiU och efterfrågat de här resurserna, och vi har självklart hörsammat önskemålet. Nu ska läkarna med så kallad förenad anställning prioritera arbetsuppgifter på regionen, säger universitetsdirektör Kent Waltersson.

Beslutet gäller från den 14 mars tills vidare.