17 mars 2020

Läkare med anställning vid både Linköpings universitet och Region Östergötland ska prioritera arbetsuppgifter inom vården. Det beslutade Linköpings universitet den 13 mars.

Charday Penn

Bakgrunden till beslutet är att Region Östergötland, på grund av spridningen av Covid-19, behöver mer vårdpersonal.

– Regionen har kontaktat LiU och efterfrågat de här resurserna, och vi har självklart hörsammat önskemålet. Nu ska läkarna med så kallad förenad anställning prioritera arbetsuppgifter på regionen, säger universitetsdirektör Kent Waltersson.

Beslutet gäller från den 14 mars tills vidare.

Senaste nytt från LiU

Forskarnas tre förslag för att klara EU:s klimatmål

Chansen att nå EU:s klimatmål stärks genom satsning på nya tekniker som tar bort koldioxid ur atmosfären. Problemet är att det idag är olönsamt, men det finns lösningar på det. Det skriver forskare från bland annat Linköpings universitet.

Luciatåg utomhus på kvällen

Mörk Lucia: Linneornas luciatåg med urkraft

Sent på kvällen på luciadagen bjuder Den akademiska damkören Linnea på ”Mörk Lucia”. Det är en ny tradition, men byggd på gamla traditioner, som är på väg att etableras.

Person (Qilun Zhang) i blå labbrock arbetar i dragskåp.

Trämaterial ger pålitliga organiska solceller

En rå variant av ett av naturens vanligaste organiska material – lignin – kan användas för att skapa stabila och miljövänliga organiska solceller. Det visar forskare vid LiU och KTH i en studie publicerad i Advanced Materials.