06 maj 2019

Matilda Strömberg, student som läser personal- och arbetsvetenskap på LiU, har valts till ordförande i Sveriges förenade studentkårer, SFS.

Matilda Strömberg, nyvald SFS-ordförande 2019– Jag har varit aktiv sedan jag började som student vid LiU. För mig är det här med att kunna påverka sin egen studietid och att förbättra studiesituationen för alla studenter väldigt viktigt. Nu vill jag ta steget och engagera mig ännu mer, säger Matilda Strömberg.

Hon har tidigare varit kårordförande i Consensus när hon läste medicinsk biologi och när hon sedan bytte bana till personal- och arbetsvetenskap blev hon aktiv i studentkåren StuFF. Hon är också aktiv som styrelseledamot i SFS.

– Så det här steget till ordförande känns naturligt, säger Matilda Strömberg.

De frågor hon kommer att prioritera som ordförande är bland annat psykisk ohälsa bland studenterna, resurstilldelningen inom akademin, förutsättningar för studenter att studera, utbildningskvalitet och studentinflytande.

Matilda Strömberg är vald på ett år, hon tillträder som ordförande den 1 juli och tar studieuppehåll för att ägna sig åt frågorna på heltid.

Senaste nytt från LiU

Bidrag från Familjen Kamprads stiftelse förlänger forskningsprogram om smarta elnät

Forskningsprogrammet “Resistans och effekt - om smarta elnät för de många människorna” har fått ytterligare 19,8 miljoner kronor i bidrag från Familjen Kamprads stiftelse och fortsätter i tre år till.

Keti Chukhrov.

"Den svenska akademiska världen är mycket unik"

Keti Chukhrov har uppskattat sitt år vid LiU som gästprofessor i Tage Danielssons namn. Hon är imponerad av hur demokratiskt arbetet är upplagt, samt det stöd och fina samarbete som präglar IKOS.

Superdatorn Berzelius.

Superdatorn Berzelius uppgraderas till dubbla kapaciteten

Superdatorn Berzelius används för forskning inom bland annat livsvetenskaperna, maskininlärning och AI. Till hösten ska Berzelius uppgraderas, en satsning som möjliggörs av en donation på 125 miljoner kronor från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.