08 november 2018

Årets Holgerspex griper sig an ett riktigt blåsväder: maktskiften, naiva tronföljare och osannolika förvecklingar i ett historiskt brexit. Den 10 november är det dags för premiär på Engelbrexit i Forumteatern vid Kårhuset Kollektivet.

Holgerspex affisch 2018Spex är livsuppehållande, menar Holgerstudenterna som generöst utlovar att var och en i publiken ska få skratta åtminstone en gång under föreställningen.

 Det är en Kalmarunion i farozonen som spexet i år tagit sig an. Hur det hela kommer att sluta vet väl ingen, eftersom publiken som vanligt förväntas lägga sig i handlingen. Det blir således olika varianter på årets Engelbrexit, den som är nyfiken på hur detta kan sluta får alltså gå på samtliga föreställningar.
Premiär den 10 november, Holgerspexarna står på scen ytterligare sex kvällar – den 14, 16, 17, 21 och 23 november.
Utgångspunkten, de förvecklade händelserna 1434, är dock desamma alla kvällar.

Här är det kanske på sin plats med en spoilervarning. En drottnings plötsliga död, en tronföljare som tror sig kunna ta riket med storm, en handelsunion som visar sig bli en dyr affär …Det blir fullt drag på scen – och kanske kan en ilning ge handlingen en puff i rätt riktning?

Till Holgerspexets hemsida och biljettinformation


Senaste nytt från LiU

Alex Enrich Prast i Amazonas skogar.

Träden överraskar – tar bort metan från atmosfären

Att träd är bra för klimatet genom att de tar upp koldioxid ur atmosfären är väl känt. Men nu står det klart att träden har ytterligare en viktig roll.

En person sitter och ler.

LiU-alumner hjälper industrin att spara pengar och energi

Han lämnade ett högavlönat jobb i gas- och oljeindustrin i Indien för en masterutbildning i hållbarhet och energiteknik på LiU. Sajid Athikkay ångrar inte u-svängen. Nu driver han ett företag som hjälper industrier att spåra och spara energi.

En man i kostym håller en grön växt i handen.

LiU med i megastudie om klimatbeteende

Vilket är bästa sättet att få oss människor att bete oss mer klimatvänligt? Forskare vid Linköpings universitet och Karolinska institutet har bidragit till en världsomspännande studie för att ta reda på det.

Taggar