Göm menyn

HELIX VINN Excellence Centre

 

 

Helix banner sommar

 


JUSt NU PÅ HELIX

Debattartikel i Dagenssamhälle

Professor emeritus och forskare på Helix Competence Centre Elisabeth Sundin tillsammans med Ulrika Wiklund från Trygghetsrådet har skrivit en debattartikel om äldre på arbetsmarknaden. Titeln på artikeln är ”Låt oss börja en förändring i vår syn på äldre”.

Artikeln har även uppmärksammats i DN Ledare.
Läs mer här: http://www.dn.se/ledare/huvudledare/slapp-gamlingarna-loss/
HELIX beviljas ny forskning från VINNOVA

HELIX får finansiering i 5 år för att fortsätta och utveckla verksamheten. I och med de nya medlen så byter vi också namn från HELIX VINN Excellence Centre till HELIX Competence Centre. Fokus kommer att ligga på hållbar utveckling i organisationer.

Helix får 35 miljoner av Vinnova

Forskningscentret Helix, med fokus på arbetslivsfrågor, tilldelas 35 miljoner kronor av Vinnova. Helix har under sina tio år enbart fått lovord vid utvärderingar – och nu har finansieringen säkerställts för ytterligare fem år.

Pris för ”Outstandig Paper”

Birgitta Sköld, universitetslektor och Malin Tillmar, professor och Co-Director för HELIX VINN Excellence Centre, båda verksamma vid Linköpings universitet, Institutionen för ekonomisk och industriell utvecklig, Företagsekonomi – har tilldelats Emerald Literati Awards for Excellence 2016 – för sitt ”Outstanding Paper” i International Journal of Gender and Entrepreneurship under år 2015, 7(1), 102-103, med den vinnande artikeln – Resilient gender order in entrepreneurship: the case of Swedish welfare industries.

HELIX-dagen 2016

Den 12 maj hålls vår konferens som i år fokuserar hållbar utveckling i organisationer. Under dagen kommer vi få lyssna till presentationer bland annat om den nya boken Sustainable Development in Organizations som har författats av forskare från HELIX.

Här presenteras ett urval av våra senaste nyheter. För samtliga nyheter besök vår nyhetssida härSidansvarig: teiksma.buseva@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-08-15