13 december 2018

Kinga Barrafrems avhandling inom beteendeekonomi anses så framstående att den tilldelas Wallanderstipendiet.

I år har 20 doktorer tilldelats Wallanderstipendier för avhandlingar inom nationalekonomi, företagsekonomi och ekonomisk historia. Kinga Barrafrems (tidigare Kinga Posadzy) avhandling om beteendeekonomi från 2017 handlar om hur ekonomiska och sociala faktorer påverkar beslutsfattande i risksituationer.

Stipendiet på drygt 1,7 miljoner kronor möjliggör tre års heltidsforskning. För närvarande forskar Kinga Barrafrem om hur man fattar finansiella beslut, varför man ibland undviker det samt hur man kan bli hjälpt att fatta bättre ekonomiska beslut.

Till avhandlingen:
Social and Economic Factors in Decision Making under Uncertainty: Five Essays in Behavioral Economics


Kontakt

Senaste nytt från LiU

Norrköping har fått en digital tvilling

Med hjälp av AI och djupinlärning har LiU-forskare tagit fram en digital tvilling av Norrköping. Modellen, som skapar möjligheter att upptäcka staden på helt nya sätt, tar nu plats i en utställning på Visualiseringscenter C.

Kaj Holmberg och Roghayeh Hajizadeh

Effektivisering av snöröjning i städer

Forskare på Matematiska institutionen vid Linköping har tagit fram en matematisk modell om hur snöröjning kan optimeras i svenska städer.

Man som står i en matbutik

Edvin pausade studierna och startade obemannad matbutikskedja

Edvin Johansson pausade studierna på civilingenjörsprogrammet i Industriell ekonomi för att starta AutoMat, en obemannad matbutikskedja. Nu är han tillbaka på campus med sin hittills största butik – belägen mitt i det myllrande studentlivet.