30 maj 2018

Den nya CKS-styrelsen är på plats och har inlett sitt arbete.
- Vi har många spännande arbetsuppgifter framför oss, säger Anders Hedeborg, ordförande.

CKS styrelse består av representanter från samarbetskommunerna och Linköpings universitet och utses vart tredje år. Nya i styrelsen för perioden 2018–2020 är Anders Hedeborg, Vadstena; Per Ziljat, Norrköping; Nicklas Rudberg, Mo­tala; Alexander Florman, Söderköping; Anna-Lena Svensson, Ydre samt Karin Axelsson, filosofiska fakulteten och Peter Värbrand, vicerektor från universitetet.

Egenföretagare och KSO

Nye ordföranden Anders Hedeborg är kommunstyrelsens ordförande i Vadstena, en post han tillträdde i somras. I yrkeslivet har han varit egenföretagare med uppdrag inom offentlig förvaltning och ideella organisationer, bland annat SIDA. Styrelsearbete är han van vid från bland annat Arbetarbladet och Brynäs IF. I den sistnämnda var han också ordförande.

– Där fanns det starka viljor och många uppfattningar! Där lärde jag mig att slutresultatet kan bli riktigt bra om många och olika uppfattningar bryts mot varandra, säger Anders Hedeborg.

Bred kompetens och erfarenhet

Om styrelsearbetet i CKS blir lika frejdigt återstår att se, men Anders Hedeborg säger att styrelsen redan nu är ”ett bra lag med erfarenhet och kompetens från många olika håll”. Under det första året kommer styrelsen bland annat arbeta med att ta fram ett nytt ramdokument som pekar ut riktlinjerna för verksamheten de kommande åren.

Vilka mål sätter du upp för styrelsearbetet under er ”mandatperiod”?

– Jag ser i huvudsak två mål: dels att göra CKS ännu mer känt genom att befinna sig centralt i den svenska samhällsdebatten, dels att skapa starkare kontakter och bjuda in fler samtalspartners för att till exempel diskutera de framtida välfärdsmodellerna, säger Anders Hedeborg.

Forskning

Senaste nytt från LiU

Studenter på kursen Scholars at risk student led workshop

Akademisk frihet i praktiken

Den lilla gruppen master-studenter vid programmet Etnicitet och Migration på Campus Norrköping är unik. De är först i Sverige att gå en universitetskurs i hur man skapar en kampanj till stöd för en fängslad forskare och för den akademiska friheten.

Porträtt av man vid strömmen

Mathias Fridahl nominerad till Klimatpolitiska rådet

Mathias Fridahl, forskare vid Linköpings universitet, har nominerats till Klimatpolitiska rådet, en myndighet som utvärderar hur regeringens politik förhåller sig till Sveriges klimatmål.

Två män skriver under ett avtal.

LiU och Siemens Energy ingår strategiskt partnerskap

För att finna långsiktiga lösningar på framtida utmaningar inom energiområdet skriver Linköpings universitet och Siemens Energy AB ett avtal om strategiskt partnerskap.