20 september 2018

Den internationella beroende- och alkoholkonferensen ISBRA 2018 ägde rum i Kyoto, Japan. Centrum för social och affektiv neurovetenskap (CSAN) vid LiU var på plats och fick bland annat motta två priser för sina forskningsinsatser.

ISBRA, som är en internationell organisation som ägnar sig åt att främja excellens inom biomedicinsk forskning om alkoholism, håller en internationell konferens vartannat år sedan 1982. 

Under årets konferens prisades Markus Heilig, professor i psykiatri vid LiU och avdelningschef vid CSAN, med "ISBRA Tabakoff Award" för sin forskning kring alkoholbereonde. Priset är ISBRA:s stora forskningspris och ett av de främsta inom forskningsfältet.

– Det var väldigt roligt att få ta emot priset och att samtidigt få möjligheten i samband med detta få hålla en plenarföreläsning reflektera över neuroscience-baserad läkemedelsutveckling för alkoholberoende, säger Markus Heilig.

Dessutom fick Esi Domi, postdoc och verksam vid CSAN och i Markus Heiligs grupp, utmärkelsen "Young Investigator Award". Hon höll en posterpresentation kring sin forskning om hur nikotin stimulerar suget efter alkohol.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Ida Lindgren och Elin Wihlborg.

Digitalisering utmanar den svenska samhällsmodellen

Det ställs hårda krav på kommuner och andra myndigheter att digitalisera. Men vilka konsekvenser får det för medborgarna och för hur vi bygger ett digitalt samhälle för alla? Det är frågor som en ny forskningsmiljö vid LiU ska titta på.

Kvinnlig student

Hon är ledaren med laget i fokus

Efter tjugo år som chef inom olika branscher kände Charlotta Bernervall att det var dags att nischa sig. Kursen Ledning och strategiskt personalarbete vid LiU blev vägen dit. – Jag har alltid haft ett stort intresse för människan, säger hon.

Linköpings universitet skylt.

Två nya Wallenberg Scholars vid LiU

Forskarna Feng Gao och Daniel Västfjäll vid Linköpings universitet har utsetts till nya Wallenberg Scholars. Dessutom får ytterligare sex LiU-forskare förlängda perioder. Varje forskare får mellan 18 och 20 miljoner kronor i fem år.