08 mars 2018

Entangled Narratives. Collaborative Storytelling and the Re-Imagining of Dementia handlar om vikten av att faktiskt lyssna på personer som lever med demens och deras berättelser.

Lars-Christer Hydén ny publikation 2018Lars-Christer Hydén har släppt den internationella boken Entangled Narratives. Collaborative Storytelling and the Re-Imagining of Dementia.

Eftersom människor lever längre med demens i hemmiljö, så behöver vi veta mer om hur personer med demens och deras anhöriga kan lära sig att leva med demens i sin vardag. Ett av de viktigaste sätten för att dela upplevelser i det vardagliga berättandet. Att lära sig mer om hur personer med demens kan berätta tillsammans med sina familjer och vänner kan hjälpa till att upprätthålla relationer och identiteter.

Här kan du läsa mer om boken och beställa den.

Kontakt

Senaste nytt från LiU

En person tittar in i kameran.

Jan-Ingvar Jönsson ny ordförande för ECIU

Rektorn vid Linköpings universitet, Jan-Ingvar Jönsson, har blivit utsedd till ny ordförande för det europeiska nätverket för innovativa universitet i Europa, ECIU.

Porträtt på två tjejer som kramar varandra

Spex-SM i Linköping för första gången

I maj arrangeras SM i studentspex i Linköping för första gången. Holgerspexet och Linköpings Studentspex, universitetets två spexföreningar, laddar för tävlingen med ett gemensamt bidrag.

Lysande glasskiva med krokodilklämma.

Genombrott för nästa generations digitala skärmar

Forskare vid LiU har utvecklat en digital skärm där själva lysdioderna reagerar på beröring, ljus, fingeravtryck och användarens puls bland annat. Resultaten kan vara starten för en helt ny generation digitala skärmar.