08 mars 2018

Entangled Narratives. Collaborative Storytelling and the Re-Imagining of Dementia handlar om vikten av att faktiskt lyssna på personer som lever med demens och deras berättelser.

Lars-Christer Hydén ny publikation 2018Lars-Christer Hydén har släppt den internationella boken Entangled Narratives. Collaborative Storytelling and the Re-Imagining of Dementia.

Eftersom människor lever längre med demens i hemmiljö, så behöver vi veta mer om hur personer med demens och deras anhöriga kan lära sig att leva med demens i sin vardag. Ett av de viktigaste sätten för att dela upplevelser i det vardagliga berättandet. Att lära sig mer om hur personer med demens kan berätta tillsammans med sina familjer och vänner kan hjälpa till att upprätthålla relationer och identiteter.

Här kan du läsa mer om boken och beställa den.

Kontakt

Senaste nytt från LiU

En man i kostym håller en grön växt i handen.

LiU med i megastudie om klimatbeteende

Vilket är bästa sättet att få oss människor att bete oss mer klimatvänligt? Forskare vid Linköpings universitet och Karolinska institutet har bidragit till en världsomspännande studie för att ta reda på det.

LiU-flaggor framför Kårallen på Campus Valla.

Distanskurser ökar mest när antagningen till hösten är klar

Det första antagningsbeskedet är här. LiU fortsätter att locka studenter och framför allt antagningen till fristående kurser och utbildningar på distans har ökat sedan tidigare år.

Möjligt att förutse nervskador av cancerbehandling

Många kvinnor som behandlats för bröstcancer med en typ av cytostatika, taxaner, får ofta biverkningar på nervsystemet. Nu har forskare vid LiU utvecklat ett verktyg som kan förutsäga hur stor risken är för den enskilda individen.