17 april 2019

Det blev intensiva diskussioner och stort erfarenhetsutbyte med hållbar tillväxt och konkurrenskraft i fokus under FUHS vårmöte.

Ansvariga för universitetsholdingbolagen i Sverige (FUHS) samt de svenska innovationskontoren
FUHS vårmöte i Östersund

Ansvariga för universitetsholdingbolagen i Sverige (FUHS) samt de svenska innovationskontoren samlades för vårmöte i Östersund. Intensiva diskussioner om den samlade investeringsportföljen i tidiga starups och kommunikation av allt nyttiggörande som kommer från det akademinära innovationssystemet. Utöver det dialog om konsekvenser av olika lärosätesutredningar, pågående revision samt kommande arbete med att utveckla samarbetet med alla svenska inkubatorer och science parks.

– Att utbyta erfarenheter och lärdomar mellan våra olika holdingbolag och innovationskontor gör att vi tillsammans utvecklas för hållbar tillväxt och konkurrenskraft - för Sverige och internationellt, säger Johan Lilliecreutz, ordförande i FUHS.

Kontakt

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Tre personer i labbrock står och pratar.

Bättre neutronspeglar kan avslöja materiens inre hemligheter

Med bättre neutronspeglar kan effektiviteten vid materialanalyser i neutronkällor bli högre. Den förbättrade spegeln har LiU-forskare utvecklat genom att belägga en kiselplatta med tunna lager av järn och kisel blandat med borkarbid.

Ensamt barn i silhuett.

Riktlinjer saknas kring barn som utsatts för sexövergrepp

Hälften av 34 undersökta länder i Europa saknar riktlinjer för hur barn som utsatts för sexuella övergrepp ska få hälsovård och behandling. Ett av dem är Sverige. Det visar en studie som gjorts vid Linköpings universitet.

Person intervjuas och pratar om sin avhandling

Sigrid blev dubbeldoktor - vid 26 års ålder

En lång men också väldigt rolig resa, så beskriver Sigrid Nilsson sin tid som forskarstuderande vid Forskarlinjen. För nu har hon disputerat och kan därmed både blicka framåt och bakåt på sin forskning.