20 februari 2018

Social Research Methods in Dementia Studies. Inclusion and Innovation handlar om forskningsmetoder som kan användas när man arbetar tillsammans med personer som lever med demenssjukdomar.


Bookcover methods dementiaDe samhällsvetenskapliga forskningsmetoder som i första hand har använts för att studera demens har varit intervjuer, fokusgrupper och observationer. De flesta av dessa metoder har tidigare använts av forskare inom andra samhällsvetenskapliga områden, men hur de skall användas inom området demensstudier, är en förhållandevis ny fråga.

I boken Social Research Methods in Dementia Studies visar forskare från England tillsammans med svenska kollegor från CEDER hur forskare kan anpassa sina metoder så att de utgår från de behov och förutsättningar som personer som lever med demens har.

Läs mer och beställ boken här.

Kontakt

Senaste nytt från LiU

Jontronisk pump i tunna blodkärl.

Effektivare cancerbehandling med jontronisk pump

När låga doser av cancerläkemedel tillförs kontinuerligt nära elakartade hjärntumörer med så kallad jontronik minskar cancercelltillväxten drastiskt. Det har forskare vid LiU och det Medicinska universitetet i Graz visat.

Elektroniska mediciner - i skärningspunkten mellan teknik och medicin

Svenska forskare har utvecklat en gel som kan bilda en mjuk elektrod som leder ström. På sikt vill de kunna koppla elektronik till biologisk vävnad - till exempel hjärnan.

Gröna lampor på baksidan av en superdator.

Avtal signerat – superdatorn Arrhenius till Linköping

Värdavtalet mellan NAISS, vid Linköpings universitet, och EuroHPC är signerat. Det innebär att LiU nu officiellt är värd för den europeiska superdatorn Arrhenius som blir en av världens snabbaste datorer.