20 februari 2018

Social Research Methods in Dementia Studies. Inclusion and Innovation handlar om forskningsmetoder som kan användas när man arbetar tillsammans med personer som lever med demenssjukdomar.


Bookcover methods dementiaDe samhällsvetenskapliga forskningsmetoder som i första hand har använts för att studera demens har varit intervjuer, fokusgrupper och observationer. De flesta av dessa metoder har tidigare använts av forskare inom andra samhällsvetenskapliga områden, men hur de skall användas inom området demensstudier, är en förhållandevis ny fråga.

I boken Social Research Methods in Dementia Studies visar forskare från England tillsammans med svenska kollegor från CEDER hur forskare kan anpassa sina metoder så att de utgår från de behov och förutsättningar som personer som lever med demens har.

Läs mer och beställ boken här.

Kontakt

Senaste nytt från LiU

Med kunskap att ge den rätta bilden av folkhögskolan

Som enda lärosäte i Sverige examinerar LiU folkhögskollärare. Cecilia Lindholm tog sin examen genom uppdragsutbildningarna FUD och hon tror att möjligheten att ta examen är viktig för att stärka folkhögskolan som utbildningsform.

Två kvinnliga studenter vid arbetsbänk, demonterar lampa.

Studenterna granskar Ikeas produkter

Ta isär några Ikea-produkter och dokumentera möjligheten att laga, byta ut och återbruka delarna. Det är en del av ett forskningsprojekt där LiU-studenterna får samarbeta med den svenska möbeljätten.

En man i blå kavaj och ljusblå skjorta som sitter vid ett bord och ler

Nyskapande halvledarforskning från LiU till Silicon Valley

LiU-alumnen och doktoranden Ivan Martinovic bytte ut vintern mot varmare breddgrader och reste till Silicon Valley. Han representerar LEAD-bolaget Polar Light Technologies som har fått en plats i Berkeley SkyDeck´s eftertraktade acceleratorprogram.