08 augusti 2022

Lars-Christer Hydén och Eleonor Antelius har tillsammans med internationella kollegor skrivit boken Living With Dementia. Relations, Responses and Agency in Everyday Life.

Living with dementia bookcover
Av tradition har demens i första hand definierats i termer av förluster: av kognitiva och språkliga förluster, men också förlust av identitet och personliga relationer. Under de senaste två decennierna har dock denna bild utmanats och intresset har skiftat från frågor som i första hand har med vård att göra, till frågor om att leva med demens.

Boken Living with Dementia har skrivits av forskare från CEDER tillsammans med internationella kollegor, och företräder ett perspektiv som betonar vad personer som lever med demens tillsammans med sina anhöriga kan göra genom att använda sina kvarvarande resurser.

Här kan du beställa boken och läsa mer.


Kontakt

Senaste nytt från LiU

Porträtt av kvinna (Seetha Murty)

Två förkämpar för barnen blir hedersdoktorer

Den indiska rektorn Seetha Murty har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med barns och ungas lärande. Den amerikanska professorn Cindy W. Christian har ägnat sin karriär åt att utveckla omhändertagandet av misshandlade barn.

Linköpings Studentsångare går i fängelse

I tre terminer har Jakob Grubbström som frilansare lett körsång med intagna på Skänningeanstalten. Som Director Musices på LiU tar han nu Linköpings studentsångare med sig in i fängelset.

Studenter på campus.

Ökat söktryck till LiU

Intresset för att studera vid LiU ökar, i flera fall rejält. Det visar siffrorna när anmälan till höstterminen stängde vid midnatt den 15 april.