Johan Lilliecreutz ny ordförande för nationellt innovationsnätverk

Vid årsstämman för Föreningen Universitetsholdingbolag i Sverige (FUHS) valdes Johan Lilliecreutz till ny ordförande. Johan är till vardags VD för holdingbolaget vid Linköpings universitet – LiU Holding. FUHS har en nyckelroll i att forma Sveriges innovationspolitik.

Johan Lilliecreutz vd på LiU Holding

FUHS spelar stor roll för Sveriges innovationspolitik

Holdingbolagen, med i många fall innovationskontor, inkubatorer och i vissa fall science parks är en betydelsefull plattform för kommersialisering, nyttiggörande och innovation kopplat till högskolevärlden. Hos föreningen FUHS ingår alla svenska universitetsholdingbolag.

– Svenska lärosätens Holdingbolag och Innovationskontor är avgörande för att Sverige ska lyckas omvandla sin investering i forskning och högre utbildning till nya företag, arbetstillfällen och tillväxt. FUHS har en nyckelroll i att samla dessa aktörer på nationell nivå och vi ser att under Johans ordförandeskap ta en ännu mer aktiv roll att forma innovationspolitiken i Sverige, säger Linus Wiebe, Innovationsdirektör Lunds universitet.

FUHS bevakar, förutom utvecklingen för universitetsholdingbolagen i Sverige också den internationella utvecklingen. Många gånger vänder sig departement och andra organisationer till föreningen med remisser inom riskkapital och innovationspolitik.

– Jag ser med spänning fram emot att driva innovationsfrågor nu även nationellt och öka tillväxten i Sverige. Holdingbolagen i samspel med inkubatorer, science parks och andra offentliga innovationsaktörer utgör en väldigt viktig

Om FUHS

FUHS, Föreningen Universitetsholdingbolag i Sverige, bildades 2005 och har idag alla (18 stycken) svenska universitetsholdingbolag som medlemmar. Läs mer på fuhs.se.

KontaktVisa/dölj innehåll

Nyheter LiU HoldingVisa/dölj innehåll

Relaterat innehållVisa/dölj innehåll

Senaste nytt från LiUVisa/dölj innehåll

Taggar Visa/dölj innehåll