02 november 2017

Sex forskare vid Linköpings universitet tilldelas bidrag av Vetenskapsrådet till forskningsprojekt och forskarskolor. 

pupil being bullied in elementary school
De sex forskarna är:

Konrad Schönborn, universitetslektor på institutionen för teknik och naturvetenskap, som tilldelas 11 872 499 kronor för en nationell svensk forskarskola i naturvetenskapernas och teknikens didaktik för lärare och förskollärare.

Madeleine Abrandt Dahlgren, professor på institutionen för medicin och hälsa, tilldelas 5 999 000 kronor för projektet Interprofessionellt lärande i praktiken: Studenters samarbete och samverkan med patienter i olika arrangemang för klinisk verksamhetsförlagd utbildning inom hälso- och sjukvård.

Per Andersson, professor vid institutionen för beteendevetenskap och lärande, tilldelas 5 896 000 kronor för projektet Marknadiseringen av svensk vuxenutbildning.

Jonas Bergman Ärlebäck, universitetslektor vid matematiska institutionen, tilldelas 5 460 000 kronor för projektet Ett modelleringsperspektiv på undervisning och lärande i statistik genom informella statistiska resonemang och IKT.

Paul Horton, universitetslektor vid institutionen för beteendevetenskap och lärande, tilldelas 5 476 658 kronor för Mobbningsarenor: en socialekologisk undersökning av skolmobbning.

Nigel John Musk, universitetslektor vid institutionen för kultur och kommunikation, tilldelas 2 213 499 kronor för projektet Revideringar i digitalt samskrivande.

Senaste nytt från LiU

En person tittar in i kameran.

Jan-Ingvar Jönsson ny ordförande för ECIU

Rektorn vid Linköpings universitet, Jan-Ingvar Jönsson, har blivit utsedd till ny ordförande för det europeiska nätverket för innovativa universitet i Europa, ECIU.

Porträtt på två tjejer som kramar varandra

Spex-SM i Linköping för första gången

I maj arrangeras SM i studentspex i Linköping för första gången. Holgerspexet och Linköpings Studentspex, universitetets två spexföreningar, laddar för tävlingen med ett gemensamt bidrag.

Lysande glasskiva med krokodilklämma.

Genombrott för nästa generations digitala skärmar

Forskare vid LiU har utvecklat en digital skärm där själva lysdioderna reagerar på beröring, ljus, fingeravtryck och användarens puls bland annat. Resultaten kan vara starten för en helt ny generation digitala skärmar.