02 november 2017

Sex forskare vid Linköpings universitet tilldelas bidrag av Vetenskapsrådet till forskningsprojekt och forskarskolor. 

De sex forskarna är:

Konrad Schönborn, universitetslektor på institutionen för teknik och naturvetenskap, som tilldelas 11 872 499 kronor för en nationell svensk forskarskola i naturvetenskapernas och teknikens didaktik för lärare och förskollärare.

Madeleine Abrandt Dahlgren, professor på institutionen för medicin och hälsa, tilldelas 5 999 000 kronor för projektet Interprofessionellt lärande i praktiken: Studenters samarbete och samverkan med patienter i olika arrangemang för klinisk verksamhetsförlagd utbildning inom hälso- och sjukvård.

Per Andersson, professor vid institutionen för beteendevetenskap och lärande, tilldelas 5 896 000 kronor för projektet Marknadiseringen av svensk vuxenutbildning.

Jonas Bergman Ärlebäck, universitetslektor vid matematiska institutionen, tilldelas 5 460 000 kronor för projektet Ett modelleringsperspektiv på undervisning och lärande i statistik genom informella statistiska resonemang och IKT.

Paul Horton, universitetslektor vid institutionen för beteendevetenskap och lärande, tilldelas 5 476 658 kronor för Mobbningsarenor: en socialekologisk undersökning av skolmobbning.

Nigel John Musk, universitetslektor vid institutionen för kultur och kommunikation, tilldelas 2 213 499 kronor för projektet Revideringar i digitalt samskrivande.

Senaste nytt från LiU

Ung kvinna öppnar en dörr

Från teori till terapi

På Psykologmottagningen vid LiU får studenter på psykologprogrammet chans att göra skillnad på riktigt. Utöver en unik möjlighet att omsätta teori i praktik hjälper de patienter med allt från stresshantering, sömnbesvär, nedstämdhet, oro och fobier.

Kaiqian Wang.

Upptäckt om smärtsignalering kan bidra till bättre behandling

LiU-forskare har ringat in den exakta platsen på ett specifikt protein som finjusterar smärtsignalers styrka. Kunskapen kan användas för att utveckla läkemedel mot kronisk smärta som är mer effektiva och har färre biverkningar.

Universitetslektor Jonathan Josefsson mot en grå himmel.

Ojämlika villkor för unga vid FN:s klimatmöten

Unga kan idag få delta vid FN:s stora klimatmöten. Men ojämlika villkor och byråkrati gör det omöjligt för många, visar en studie gjord vid Linköpings universitet.