12 juli 2018

12 087 blivande studenter har nu fått besked att de antagits till någon utbildning vid Linköpings universitet i höst, en ökning med två procent jämfört med föregående år. 6768 har antagits till program, 5131 till kurs och 188 till kurs och program.

Studenter på vägNya studenter på väg Foto: David Einar NygrenTotalt i landet har 275 231 sökande antagits till en högskoleutbildning i höst, meddelar Universitets- och högskolerådet i ett pressmeddelande, en ökad antagning med cirka 2,2 procent jämfört med föregående år. Antalet antagna ökar för tredje året i rad, men samtidigt minskar antalet behöriga sökande totalt i landet med 1,5 procent.
 
I år hade LiU 34 653 behöriga sökande, varav 11 418 sökte LiU i första hand, jämfört med 11 793 förstahandssökande under föregående år.  
 
LiU har 25 618 behöriga sökande till programutbildningarna, varav 7884 sökt LiU i första hand.  6 768 har fått ett positivt antagningsbesked. Till fristående kurser har 3 534 av totalt 7745 behöriga sökt LiU i första hand, 5131 har antagits, och av de 1227 behöriga till kurs och program har 188 fått ett positivt besked.
 
Alla antagna har nu till den 27 juli på sig att tacka ja eller nej till platsen medan de som står på reservplats får vänta på sina antagningsbesked till den 2 augusti.
 

Välkommen!

Senaste nytt från LiU

Porträtt av man (Carl Fredrik Graf)

Carl Fredrik Graf får LiU:s förtjänstmedalj

Avgående landshövding Carl Fredrik Graf tilldelas Linköpings universitets förtjänstmedalj för ”sin vilja och förmåga att samla regionens olika krafter i arbetet för en positiv samhällsutveckling”. Medaljen delas ut vid den akademiska högtiden 1 juni.

Kampanj mot droger blev Emmas genombrott

När Kårservice i samarbete med kårerna bestämde att tydligt ta avstånd från droger och droghandel gick uppdraget till GDK-studenten Emma Kunelius. Hennes kampanj fick stort genomslag på campus och nominerades i tävlingen Stora Kommunikationspriset.

Ola Larsmo.

En brygga mellan universitetet och samhället

Författaren Ola Larsmo sammanfattar sin tid som gästprofessor vid LiU som spännande, givande och viktig. Han menar att det i dag är viktigare än någonsin att känna till sin historia och att förstå den.