12 juli 2018

12 087 blivande studenter har nu fått besked att de antagits till någon utbildning vid Linköpings universitet i höst, en ökning med två procent jämfört med föregående år. 6768 har antagits till program, 5131 till kurs och 188 till kurs och program.

Studenter på vägNya studenter på väg Foto: David Einar NygrenTotalt i landet har 275 231 sökande antagits till en högskoleutbildning i höst, meddelar Universitets- och högskolerådet i ett pressmeddelande, en ökad antagning med cirka 2,2 procent jämfört med föregående år. Antalet antagna ökar för tredje året i rad, men samtidigt minskar antalet behöriga sökande totalt i landet med 1,5 procent.
 
I år hade LiU 34 653 behöriga sökande, varav 11 418 sökte LiU i första hand, jämfört med 11 793 förstahandssökande under föregående år.  
 
LiU har 25 618 behöriga sökande till programutbildningarna, varav 7884 sökt LiU i första hand.  6 768 har fått ett positivt antagningsbesked. Till fristående kurser har 3 534 av totalt 7745 behöriga sökt LiU i första hand, 5131 har antagits, och av de 1227 behöriga till kurs och program har 188 fått ett positivt besked.
 
Alla antagna har nu till den 27 juli på sig att tacka ja eller nej till platsen medan de som står på reservplats får vänta på sina antagningsbesked till den 2 augusti.
 

Välkommen!

Senaste nytt från LiU

Man håller fram guldfärgad platta (Urban Forsberg).

Han har en nyckel för att lösa halvledarbristen

Bristen på halvledarmaterial blir alltmer akut. Vid LiU bedrivs materialforskning i nära samarbete med industrin för att på sikt öka tillverkningstakten av halvledare i Europa.

Montage av två personer.

De blir nya Wallenberg Academy Fellows vid LiU

Forskarna Olaf Hartig och Alexander Gillett har utsetts till Wallenberg Academy Fellows vid LiU. Genom det femåriga forskningsanslaget ges unga forskare möjlighet att göra viktiga vetenskapliga genombrott.

Vallastaden

Linköping Europas mest innovativa stad – LiU spelar viktig roll

Linköping har som första svenska stad utsetts till Europas mest innovativa stad av EU-kommissionen. Linköpings universitet har på många sätt varit en viktig del i framgången.