20 september 2017

LiU International Summer Academy ger studenter vid LiU:s partneruniversitet möjligheten att delta i kurser vid LiU. Årets studenter ger arrangemanget höga betyg och kan rekommendera att studera vid LiU.

SA uppföljning studentbild

Foto: Daniel Javelosa

 

Den internationella sommarskolan Summer Academy för studenter från LiU:s partneruniversitet organiserades för andra gången i år. Med 280 sökande var intresset stort, och slutligen gick 162 internationella studenter en av de sex kurser som erbjöds i juli. Flest studenter deltog från Kina, Frankrike och Hongkong. Utvärdering av årets Summer Academy är genomförd och studenterna ger arrangemanget höga betyg överlag; 85 procent av de svarande är mycket nöjda med Summer Academy som helhet och 67 procent är mycket nöjda med vad de lärt sig under sin kurs. Speciellt lärarna får beröm för sin insats och studenterna uppskattade undervisningsmiljön och utrustningen som fanns tillgänglig på Medicinska fakulteten, där undervisningen ordnades. 
 
– Nästan 90 procent av studenterna kan rekommendera LiU Summer Academy till sina studiekamrater, vilket vi är mycket nöjda med, säger Ida van der Woude, koordinator på Internationella enheten och projektledare för Summer Academy. 

Även studentvärdarna får ett speciellt erkännande och de gemensamma aktiviteterna som värdarna har ordnat för studenterna har varit välbesökta. Utflykten till Stockholm var populär men även den traditionella sittningen har varit uppskattad. SA 2017LiU Summer Academy 2017 fick höga betyg i utvärderingen, här studenter och studentvärdar. Foto: Manon Bertrand.


– Vi har redan startat upp arbetet med att förbereda Summer Academy 2018 och tar med oss synpunkter från studentenkäten som pekar på vad vi kan förbättra, som till exempel väntetider vid registreringen, säger Ida van der Woude.  

Det nya kursprogrammet för Summer Academy har nyligen presenterats för LiU:s prioriterade partners på en konferens om internationell utbildning, som anordnas av EAIE (European Association for International Education) i Sevilla, Spanien. 

Kontakt

Senaste nytt från LiU

En person tittar in i kameran.

Jan-Ingvar Jönsson ny ordförande för ECIU

Rektorn vid Linköpings universitet, Jan-Ingvar Jönsson, har blivit utsedd till ny ordförande för det europeiska nätverket för innovativa universitet i Europa, ECIU.

Porträtt på två tjejer som kramar varandra

Spex-SM i Linköping för första gången

I maj arrangeras SM i studentspex i Linköping för första gången. Holgerspexet och Linköpings Studentspex, universitetets två spexföreningar, laddar för tävlingen med ett gemensamt bidrag.

Lysande glasskiva med krokodilklämma.

Genombrott för nästa generations digitala skärmar

Forskare vid LiU har utvecklat en digital skärm där själva lysdioderna reagerar på beröring, ljus, fingeravtryck och användarens puls bland annat. Resultaten kan vara starten för en helt ny generation digitala skärmar.