20 september 2017

LiU International Summer Academy ger studenter vid LiU:s partneruniversitet möjligheten att delta i kurser vid LiU. Årets studenter ger arrangemanget höga betyg och kan rekommendera att studera vid LiU.

SA uppföljning studentbild

Foto: Daniel Javelosa

 

Den internationella sommarskolan Summer Academy för studenter från LiU:s partneruniversitet organiserades för andra gången i år. Med 280 sökande var intresset stort, och slutligen gick 162 internationella studenter en av de sex kurser som erbjöds i juli. Flest studenter deltog från Kina, Frankrike och Hongkong. Utvärdering av årets Summer Academy är genomförd och studenterna ger arrangemanget höga betyg överlag; 85 procent av de svarande är mycket nöjda med Summer Academy som helhet och 67 procent är mycket nöjda med vad de lärt sig under sin kurs. Speciellt lärarna får beröm för sin insats och studenterna uppskattade undervisningsmiljön och utrustningen som fanns tillgänglig på Medicinska fakulteten, där undervisningen ordnades. 
 
– Nästan 90 procent av studenterna kan rekommendera LiU Summer Academy till sina studiekamrater, vilket vi är mycket nöjda med, säger Ida van der Woude, koordinator på Internationella enheten och projektledare för Summer Academy. 

Även studentvärdarna får ett speciellt erkännande och de gemensamma aktiviteterna som värdarna har ordnat för studenterna har varit välbesökta. Utflykten till Stockholm var populär men även den traditionella sittningen har varit uppskattad. SA 2017LiU Summer Academy 2017 fick höga betyg i utvärderingen, här studenter och studentvärdar. Foto: Manon Bertrand.


– Vi har redan startat upp arbetet med att förbereda Summer Academy 2018 och tar med oss synpunkter från studentenkäten som pekar på vad vi kan förbättra, som till exempel väntetider vid registreringen, säger Ida van der Woude.  

Det nya kursprogrammet för Summer Academy har nyligen presenterats för LiU:s prioriterade partners på en konferens om internationell utbildning, som anordnas av EAIE (European Association for International Education) i Sevilla, Spanien. 

Kontakt

Senaste nytt från LiU

Stor donation ger fem nya professorer vid LiU

En donation på 125 miljoner kronor möjliggör inrättandet av fem nya professurer inom Filosofiska fakulteten vid Linköpings universitet. Donationen riktas till ämnena nationalekonomi, statsvetenskap och historia.

Förmultnat löv.

En kemisk gåta löst – reaktionen som förklarar stora kolsänkor

En gåta som gäckat forskarvärlden i 50 år har nu fått sitt svar. Forskare från bland annat LiU har visat att en särskild typ av kemisk reaktion kan förklara varför organiskt material i sjöar och vattendrag är så motståndskraftigt mot nedbrytning.

Flaggor vajar utanför Studenthuset.

LiU:s nya universitetsdirektör – en erfaren och driven chef

Anna Thörn blir ny universitetsdirektör vid LiU. Hon jobbar för närvarande som regiondirektör i Region Dalarna och har tidigare haft flera chefsbefattningar i Östergötland, bland annat som kommundirektör i både Norrköping och Söderköping.