20 september 2017

LiU International Summer Academy ger studenter vid LiU:s partneruniversitet möjligheten att delta i kurser vid LiU. Årets studenter ger arrangemanget höga betyg och kan rekommendera att studera vid LiU.

SA uppföljning studentbild

Foto: Daniel Javelosa

 

Den internationella sommarskolan Summer Academy för studenter från LiU:s partneruniversitet organiserades för andra gången i år. Med 280 sökande var intresset stort, och slutligen gick 162 internationella studenter en av de sex kurser som erbjöds i juli. Flest studenter deltog från Kina, Frankrike och Hongkong. Utvärdering av årets Summer Academy är genomförd och studenterna ger arrangemanget höga betyg överlag; 85 procent av de svarande är mycket nöjda med Summer Academy som helhet och 67 procent är mycket nöjda med vad de lärt sig under sin kurs. Speciellt lärarna får beröm för sin insats och studenterna uppskattade undervisningsmiljön och utrustningen som fanns tillgänglig på Medicinska fakulteten, där undervisningen ordnades. 
 
– Nästan 90 procent av studenterna kan rekommendera LiU Summer Academy till sina studiekamrater, vilket vi är mycket nöjda med, säger Ida van der Woude, koordinator på Internationella enheten och projektledare för Summer Academy. 

Även studentvärdarna får ett speciellt erkännande och de gemensamma aktiviteterna som värdarna har ordnat för studenterna har varit välbesökta. Utflykten till Stockholm var populär men även den traditionella sittningen har varit uppskattad. SA 2017LiU Summer Academy 2017 fick höga betyg i utvärderingen, här studenter och studentvärdar. Foto: Manon Bertrand.


– Vi har redan startat upp arbetet med att förbereda Summer Academy 2018 och tar med oss synpunkter från studentenkäten som pekar på vad vi kan förbättra, som till exempel väntetider vid registreringen, säger Ida van der Woude.  

Det nya kursprogrammet för Summer Academy har nyligen presenterats för LiU:s prioriterade partners på en konferens om internationell utbildning, som anordnas av EAIE (European Association for International Education) i Sevilla, Spanien. 

Kontakt

Senaste nytt från LiU

En man i kostym håller en grön växt i handen.

LiU med i megastudie om klimatbeteende

Vilket är bästa sättet att få oss människor att bete oss mer klimatvänligt? Forskare vid Linköpings universitet och Karolinska institutet har bidragit till en världsomspännande studie för att ta reda på det.

LiU-flaggor framför Kårallen på Campus Valla.

Distanskurser ökar mest när antagningen till hösten är klar

Det första antagningsbeskedet är här. LiU fortsätter att locka studenter och framför allt antagningen till fristående kurser och utbildningar på distans har ökat sedan tidigare år.

Möjligt att förutse nervskador av cancerbehandling

Många kvinnor som behandlats för bröstcancer med en typ av cytostatika, taxaner, får ofta biverkningar på nervsystemet. Nu har forskare vid LiU utvecklat ett verktyg som kan förutsäga hur stor risken är för den enskilda individen.