Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering (CMIV)

Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering (CMIV) bedriver tvärvetenskaplig forskning inom gränsområdet medicin/biologi och teknik för att lösa morgondagens kliniska frågeställningar.


Uppdraget är att utveckla framtida metoder och verktyg inom bildvetenskap och visualisering för tillämpning inom hälso- och sjukvård och medicinsk forskning. CMIV är initierat av Linköpings universitet, Region Östergötland och Sectra AB. CMIV är del av Linköpings universitet och leds av en styrelse med representanter från akademi, klinik och industri. Forskningsagendan bestäms av ett vetenskapligt råd bestående av seniora forskare som är anslutna till CMIV. Det dagliga arbetet administreras av CMIV:s ledningsgrupp. 

Det finns mer information om vår forskning på den engelska sidan. Du kan även titta på filmerna längre ner på den här sidan.

Forskning Visa/dölj innehåll

Bli en del av CMIV Visa/dölj innehåll

Nyheter Visa/dölj innehåll

Följ oss på Twitter Visa/dölj innehåll

CMIV:s forskarskola Visa/dölj innehåll

Arrangemang och kurser Visa/dölj innehåll

CMIVs årsrapport Visa/dölj innehåll

En glimt av CMIV Visa/dölj innehåll

Blixtsnabb koll av hjärtat

CMIVs forskare har för första gången kunnat använda information från bilder tagna i en datortomograf, som finns på de flesta sjukhus, för att simulera hjärtats funktion på en enskild patient. Modelleringsmetoderna kommer från fordonsindustrin och simuleringarna görs vid Nationellt superdatorcentrum, NSC, vid LiU.

Från forskning till patientnytta

 

Digital patologi ger kortare väntetider

 

Avancerad teknik nära vården

 

Kontakt Visa/dölj innehåll

Administration

Styrelse

Forskare Visa/dölj innehåll

Vetenskapliga rådet Visa/dölj innehåll