12 november 2021

I september fick Centrum för kommunstrategiska studier (CKS) en ny medarbetare. CKS färskaste doktorand, Katarina Sandberg från Kristianstad, läste sin grund- och masterutbildning på Uppsala universitet.

katarina_sandberg
Marie-Louise Elebring

Den sista terminen av sin utbildning gjorde Katarina praktik på riksdagen som utredare på Riksdagens utredningstjänst. Hon har också en bakgrund som journalist, bland annat på Kulturnyheterna på SVT och tidningen Skolvärlden.

Katarina Sandberg planerar att undersöka effekterna av mellankommunal samverkan i sin avhandling. Arbetet med avhandlingen är kopplat till det Formasfinansierade projektet ”Mellankommunal samverkan – ett ändamålsenligt svar på kommunsektorns utmaningar?” som leds av forskare från CKS.

– Jag sökte mig till CKS för att jag lockades av att forskningen här är policynära och grundar sig i verkliga kommunala utmaningar, samtidigt som den håller vetenskaplig höjd, säger Katarina Sandberg.

Formellt har Katarina sin anställning på Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, IEI, men hon är knuten till Centrum för kommunstrategiska studier, CKS, genom projektet hon jobbar med. Bo Persson är Katarinas huvudhandledare och hon har Gissur Erlingsson och Richard Öhrvall som biträdande handledare.


Kontakt

Fler nyheter från CKS

Porträttbild på en kvinna utomhus med en tegelbyggnad i bakgrunden

CKS-forskare huvudtalare på EDAY 2024

Den 29 maj går EDAY 2024 av stapeln, en återkommande mötesplats för lokala, regionala och nationella aktörer inom energi- och miljöområdet. En av huvudtalarna är Brita Hermelin, professor i kulturgeografi på Centrum för kommunstrategiska studier, CKS

Flygfoto över England och Frankrike

Ny studie kartlägger skillnader i befolkningsutveckling inom länen

Det är stora skillnader i befolkningstillväxt inom och mellan Sveriges län. Det visar en ny studie från Centrum för kommunstrategiska studier, CKS.

katarina_sandberg

Första publiceringen en viktig milstolpe i doktorandutbildningen

Katarina Sandberg, doktorand i statsvetenskap, har nått en milstolpe i sina doktorandstudier. Häromveckan fick hon sin första artikel publicerad i en vetenskaplig tidskrift.

Senaste nytt från LiU

Elever och lärare i ett klassrum.

Enkla metoder gjorde lärare bättre på att undervisa

Alla lärares undervisning blev betydligt bättre efter att de fått besök av och återkoppling från experter på sina insatser under lektionen. Det visar en rapport från LiU som sammanställt observationer från 30 grundskolor.

Cellodlingsflaska under ett mikroskop i labb.

De odlar näsvävnad på labbet

LiU-forskare är bland de första i världen att odla mänsklig näsvävnad från stamceller. I den studerar de hur olika virus infekterar luftvägarna. Modellen använder de nu för att undersöka hur en särskild sorts antikroppar kan skydda oss mot infektion.

WASP utökas med initiativet AI for Science

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse beviljar WASP 70 miljoner kronor till ett nytt initiativ som ska främja användandet av AI-baserade metoder inom akademisk forskning i Sverige.