12 november 2021

I september fick Centrum för kommunstrategiska studier (CKS) en ny medarbetare. CKS färskaste doktorand, Katarina Sandberg från Kristianstad, läste sin grund- och masterutbildning på Uppsala universitet.

katarina_sandberg
Marie-Louise Elebring

Den sista terminen av sin utbildning gjorde Katarina praktik på riksdagen som utredare på Riksdagens utredningstjänst. Hon har också en bakgrund som journalist, bland annat på Kulturnyheterna på SVT och tidningen Skolvärlden.

Katarina Sandberg planerar att undersöka effekterna av mellankommunal samverkan i sin avhandling. Arbetet med avhandlingen är kopplat till det Formasfinansierade projektet ”Mellankommunal samverkan – ett ändamålsenligt svar på kommunsektorns utmaningar?” som leds av forskare från CKS.

– Jag sökte mig till CKS för att jag lockades av att forskningen här är policynära och grundar sig i verkliga kommunala utmaningar, samtidigt som den håller vetenskaplig höjd, säger Katarina Sandberg.

Formellt har Katarina sin anställning på Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, IEI, men hon är knuten till Centrum för kommunstrategiska studier, CKS, genom projektet hon jobbar med. Bo Persson är Katarinas huvudhandledare och hon har Gissur Erlingsson och Richard Öhrvall som biträdande handledare.