14 september 2021

Vi välkomnar Michael Belfrage, statsvetare från Linköpings universitet, som ny forskningsassistent på Centrum för kommunstrategiska studier, CKS. Michael har också en masterexamen i Computational Social science från Institutet för analytisk sociologi, IAS.

Michael Belfrage
Michael Belfrage började som forskningsassistent på CKS efter sommaren. 

Masterutbildningen, som är relativt ny på LiU, kombinerar komplexa data med avancerade beräkningsverktyg för att utforska viktiga sociala frågor.

- De metodkunskaper som jag fått med mig från masterutbildningen är huvudsakligen kvantitativa och med tjänsten på CKS ser jag fram mot att få använda de kunskaperna inom statsvetenskapen, säger Michael Belfrage.

Tillsammans med Gissur Erlingsson, Richard Öhrvall och Emanuel Wittberg på CKS ska Belfrage bland annat jobba med att kartlägga den politiska maktkoncentrationen i svenska kommunala förvaltningsnätverk. Projektet utförs på uppdrag av Studieförbundet Näringsliv och Samhälle inom ramen för 2022 års demokratiutredning.

- Mitt metodologiska huvudintresse är nätverksanalys, som jag nu har fått möjligheten att använda i mitt arbete på CKS. Det ska bli mycket intressant att få använda dessa metoder för att undersöka den lokala förvaltningen ur ett nytt perspektiv. Jag är övertygad om att det finns många intressanta insikter att inhämta genom att närmare undersöka hur olika kommuner är organiserad runt om i landet, avslutar Belfrage.


Fler nyheter från CKS

en man på en stege vid en röd stuga med flera stegar resta mot fasaden

Bygg- och bogemenskaper – svaret på stora samhällsutmaningar?

Med en befolkning som blir allt äldre står Sverige står inför flera olika utmaningar. En ny rapport från CKS visar att bygg- och bogemenskaper skulle kunna vara en del av svaret på några av våra största samhällsutmaningar.

Porträttbild på en kvinna utomhus med en tegelbyggnad i bakgrunden

CKS-forskare huvudtalare på EDAY 2024

Den 29 maj går EDAY 2024 av stapeln, en återkommande mötesplats för lokala, regionala och nationella aktörer inom energi- och miljöområdet. En av huvudtalarna är Brita Hermelin, professor i kulturgeografi på Centrum för kommunstrategiska studier, CKS

Flygfoto över England och Frankrike

Ny studie kartlägger skillnader i befolkningsutveckling inom länen

Det är stora skillnader i befolkningstillväxt inom och mellan Sveriges län. Det visar en ny studie från Centrum för kommunstrategiska studier, CKS.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

En person sitter och ler.

LiU-alumner hjälper industrin att spara pengar och energi

Han lämnade ett högavlönat jobb i gas- och oljeindustrin i Indien för en masterutbildning i hållbarhet och energiteknik på LiU. Sajid Athikkay ångrar inte u-svängen. Nu driver han ett företag som hjälper industrier att spåra och spara energi.

En man i kostym håller en grön växt i handen.

LiU med i megastudie om klimatbeteende

Vilket är bästa sättet att få oss människor att bete oss mer klimatvänligt? Forskare vid Linköpings universitet och Karolinska institutet har bidragit till en världsomspännande studie för att ta reda på det.

LiU-flaggor framför Kårallen på Campus Valla.

Distanskurser ökar mest när antagningen till hösten är klar

Det första antagningsbeskedet är här. LiU fortsätter att locka studenter och framför allt antagningen till fristående kurser och utbildningar på distans har ökat sedan tidigare år.