28 september 2021

Anställningsnämnden vid Filosofiska fakulteten har föreslagit att CKS-forskaren Gissur Ó Erlingsson befordras till professor.

Bild på Gissur Erlingsson, forskare på CKS, vid ett picknickbord. Professuren firades med lunchpromenad i det vackra vädret. Foto: Privat

 

Stort grattis Gissur! Hur har du firat?

- Det var toppenväder igår när jag fick beskedet, så hustrun, jag och hunden tog en lunchpromenad i skogen och åt snabbnudlar.

 

Vad betyder en professorsbefordran för dig?

- Först och främst är det förstås något slags erkännande för att jag gjort något bra under mina 22 år vid universitetet, om man törs säga att det är något slags kvalitetsstämpel för mig personligen som forskare, pedagog och samverkanspartner.

- Utöver det personliga erkännandet, hade det varit väldigt svårt att nå karriärmål av detta slag utan en högfungerande arbetsmiljö, som Centrum för kommunstrategiska studier verkligen utgör. Jag har haft förmånen att ha haft stöttande och uppmuntrande chefer, liksom smarta och konstruktivt-kritiska kolleger. Jag hoppas få visa min tacksamhet med bjudluncher och kanske någon drink, gärna i närtid.

Kontakt

Fler nyheter från CKS

en kvinna i grå tröja med långt hår sitter vid en kateder

Sofia Nordmark ny avdelningschef på CKS

Hon tycker om att ta ansvar, uppskattar det kollegiala och vill ge sina nya medarbetare och sin avdelning bra förutsättningar i sitt arbete. Sofia Nordmark är ny avdelningschef på Centrum för kommunstrategiska studier, CKS.

bild på doktorander som sitter runt ett bord

Unikt kunskapsretreat för kommunforskande doktorander

Rimforsa Strand vid sjön Åsunden utgjorde kulissen för ett speciellt doktorandretreat i slutet av sommaren. Under tre intensiva dagar samlades doktorander från skilda bakgrunder och forskningsområden för att få nya perspektiv i sina doktorandstudier.

CKS växer med nya medarbetare

En kulturgeograf, en företagsekonom och en statsvetare som har doktorerat vid Örebro, Stockholms och Lunds universitet. En tandläkare med en masterexamen i teknik och hållbar utveckling. Möt CKS nyaste medarbetare!

Relaterat innehåll

Ett polariserat samhälle

Gissur Ò Erlingsson på CKS leder projektet ”Ett polariserat samhälle? Hur nationell och lokal urbanisering formar Sverige”, som startade våren 2021. Projektet vill bland annat ge en mer rättvisande bild av svensk samhällspolarisering och dess effekter, bland annat genom att utveckla ett mer adekvat mått på vad som är ”stad” och vad som är ”land”.


Bild på Gissur Erlingsson och en hund i gräset
Foto: Privat

Forskning, det stora äventyret

Gissur Erlingsson beskrivs som en hemkär person som älskar att cykla och är bästa kompis med familjens isländska fårhund.

Månadens profil i Länsförsäkringars forskningsbrev.

Senaste nytt från LiU

Unga vuxna arbetar med färgglada papper runt ett stort bord.

Användarna är med och designar appen

Unga med olika funktionsnedsättningar är medforskare i att designa ett digitalt verktyg som ska hjälpa dem att må bättre. För forskaren Ulrika Müssener är det självklart att fråga användarna vad de behöver och vill ha.

Stdenter grupparbetar

Lärarstudenter har skapat AI-kurser för Kenya

På landsbygden i Kenya råder det brist på både el, internet och utbildningsmöjligheter. Då kan nya verktyg vara en väg framåt. Studenter på Ämneslärarprogrammet har under hösten utvecklat kurser för yrkesutbildningar i Kenya med hjälp av AI.

Man håller fram guldfärgad platta (Urban Forsberg).

Han har en nyckel för att lösa halvledarbristen

Bristen på halvledarmaterial blir alltmer akut. Vid LiU bedrivs materialforskning i nära samarbete med industrin för att på sikt öka tillverkningstakten av halvledare i Europa.