28 september 2021

Anställningsnämnden vid Filosofiska fakulteten har föreslagit att CKS-forskaren Gissur Ó Erlingsson befordras till professor.

Bild på Gissur Erlingsson, forskare på CKS, vid ett picknickbord.
Professuren firades med lunchpromenad i det vackra vädret. Foto: Privat

 

Stort grattis Gissur! Hur har du firat?

- Det var toppenväder igår när jag fick beskedet, så hustrun, jag och hunden tog en lunchpromenad i skogen och åt snabbnudlar.

 

Vad betyder en professorsbefordran för dig?

- Först och främst är det förstås något slags erkännande för att jag gjort något bra under mina 22 år vid universitetet, om man törs säga att det är något slags kvalitetsstämpel för mig personligen som forskare, pedagog och samverkanspartner.

- Utöver det personliga erkännandet, hade det varit väldigt svårt att nå karriärmål av detta slag utan en högfungerande arbetsmiljö, som Centrum för kommunstrategiska studier verkligen utgör. Jag har haft förmånen att ha haft stöttande och uppmuntrande chefer, liksom smarta och konstruktivt-kritiska kolleger. Jag hoppas få visa min tacksamhet med bjudluncher och kanske någon drink, gärna i närtid.

Kontakt

Fler nyheter från CKS

katarina_sandberg

Första publiceringen en viktig milstolpe i doktorandutbildningen

Katarina Sandberg, doktorand i statsvetenskap, har nått en milstolpe i sina doktorandstudier. Häromveckan fick hon sin första artikel publicerad i en vetenskaplig tidskrift.

en väg in och ut från en rondell

Har storleken betydelse? Det beror på, säger ny forskning om kommundelningar

Svenska kommuner står inför stora utmaningar och det har under en tid funnits en stark tro på att bästa lösningen är att slå ihop kommuner. Nu visar en färsk studie från CKS av bl.a. Gissur Ó Erlingsson att delningar av kommuner  kan ha bättre effekt.

en man i rutig skjorta och kavaj vid ett konferensbord

Möt CKS nya ordförande Niklas Borg

I januari togs beslut om en ny styrelse på Centrum för kommunstrategiska studier, CKS. Den nya styrelsen, som är vald på en period av tre år, leds av Niklas Borg, kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen i Linköpings kommun.

Relaterat innehåll

Ett polariserat samhälle

Gissur Ò Erlingsson på CKS leder projektet ”Ett polariserat samhälle? Hur nationell och lokal urbanisering formar Sverige”, som startade våren 2021. Projektet vill bland annat ge en mer rättvisande bild av svensk samhällspolarisering och dess effekter, bland annat genom att utveckla ett mer adekvat mått på vad som är ”stad” och vad som är ”land”.


Bild på Gissur Erlingsson och en hund i gräset
Foto: Privat

Forskning, det stora äventyret

Gissur Erlingsson beskrivs som en hemkär person som älskar att cykla och är bästa kompis med familjens isländska fårhund.

Månadens profil i Länsförsäkringars forskningsbrev.

Senaste nytt från LiU

En man som håller händerna runt en illustration av ett hjärta.

Pristagaren: ” Jag vill lära mig så mycket som möjligt om hur kroppen fungerar”

Tino Ebbers är 2024 års mottagare av Onkel Adams pris för framstående forskning vid Medicinska fakulteten. Hans forskning befinner sig i gränslandet mellan medicin och teknik och fokuserar på sjukdomar i hjärtat och blodkärlen.

Porträtt av kvinna (Seetha Murty)

Två förkämpar för barnen blir hedersdoktorer

Den indiska rektorn Seetha Murty har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med barns och ungas lärande. Den amerikanska professorn Cindy W. Christian har ägnat sin karriär åt att utveckla omhändertagandet av misshandlade barn.

Linköpings Studentsångare går i fängelse

I tre terminer har Jakob Grubbström som frilansare lett körsång med intagna på Skänningeanstalten. Som Director Musices på LiU tar han nu Linköpings studentsångare med sig in i fängelset.