28 september 2021

Anställningsnämnden vid Filosofiska fakulteten har föreslagit att CKS-forskaren Gissur Ó Erlingsson befordras till professor.

Bild på Gissur Erlingsson, forskare på CKS, vid ett picknickbord.
Professuren firades med lunchpromenad i det vackra vädret. Foto: Privat

 

Stort grattis Gissur! Hur har du firat?

- Det var toppenväder igår när jag fick beskedet, så hustrun, jag och hunden tog en lunchpromenad i skogen och åt snabbnudlar.

 

Vad betyder en professorsbefordran för dig?

- Först och främst är det förstås något slags erkännande för att jag gjort något bra under mina 22 år vid universitetet, om man törs säga att det är något slags kvalitetsstämpel för mig personligen som forskare, pedagog och samverkanspartner.

- Utöver det personliga erkännandet, hade det varit väldigt svårt att nå karriärmål av detta slag utan en högfungerande arbetsmiljö, som Centrum för kommunstrategiska studier verkligen utgör. Jag har haft förmånen att ha haft stöttande och uppmuntrande chefer, liksom smarta och konstruktivt-kritiska kolleger. Jag hoppas få visa min tacksamhet med bjudluncher och kanske någon drink, gärna i närtid.

Kontakt

Fler nyheter från CKS

en man på en stege vid en röd stuga med flera stegar resta mot fasaden

Bygg- och bogemenskaper – svaret på stora samhällsutmaningar?

Med en befolkning som blir allt äldre står Sverige står inför flera olika utmaningar. En ny rapport från CKS visar att bygg- och bogemenskaper skulle kunna vara en del av svaret på några av våra största samhällsutmaningar.

Porträttbild på en kvinna utomhus med en tegelbyggnad i bakgrunden

CKS-forskare huvudtalare på EDAY 2024

Den 29 maj går EDAY 2024 av stapeln, en återkommande mötesplats för lokala, regionala och nationella aktörer inom energi- och miljöområdet. En av huvudtalarna är Brita Hermelin, professor i kulturgeografi på Centrum för kommunstrategiska studier, CKS

Flygfoto över England och Frankrike

Ny studie kartlägger skillnader i befolkningsutveckling inom länen

Det är stora skillnader i befolkningstillväxt inom och mellan Sveriges län. Det visar en ny studie från Centrum för kommunstrategiska studier, CKS.

Relaterat innehåll

Ett polariserat samhälle

Gissur Ò Erlingsson på CKS leder projektet ”Ett polariserat samhälle? Hur nationell och lokal urbanisering formar Sverige”, som startade våren 2021. Projektet vill bland annat ge en mer rättvisande bild av svensk samhällspolarisering och dess effekter, bland annat genom att utveckla ett mer adekvat mått på vad som är ”stad” och vad som är ”land”.


Bild på Gissur Erlingsson och en hund i gräset
Foto: Privat

Forskning, det stora äventyret

Gissur Erlingsson beskrivs som en hemkär person som älskar att cykla och är bästa kompis med familjens isländska fårhund.

Månadens profil i Länsförsäkringars forskningsbrev.

Senaste nytt från LiU

En man i kostym håller en grön växt i handen.

LiU med i megastudie om klimatbeteende

Vilket är bästa sättet att få oss människor att bete oss mer klimatvänligt? Forskare vid Linköpings universitet och Karolinska institutet har bidragit till en världsomspännande studie för att ta reda på det.

LiU-flaggor framför Kårallen på Campus Valla.

Distanskurser ökar mest när antagningen till hösten är klar

Det första antagningsbeskedet är här. LiU fortsätter att locka studenter och framför allt antagningen till fristående kurser och utbildningar på distans har ökat sedan tidigare år.

Möjligt att förutse nervskador av cancerbehandling

Många kvinnor som behandlats för bröstcancer med en typ av cytostatika, taxaner, får ofta biverkningar på nervsystemet. Nu har forskare vid LiU utvecklat ett verktyg som kan förutsäga hur stor risken är för den enskilda individen.