CKS nya professor firade med snabbnudlar

Anställningsnämnden vid Filosofiska fakulteten har föreslagit att CKS-forskaren Gissur Ó Erlingsson befordras till professor.

Bild på Gissur Erlingsson, forskare på CKS, vid ett picknickbord. Professuren firades med lunchpromenad i det vackra vädret. Foto: Privat

 

Stort grattis Gissur! Hur har du firat?

- Det var toppenväder igår när jag fick beskedet, så hustrun, jag och hunden tog en lunchpromenad i skogen och åt snabbnudlar.

 

Vad betyder en professorsbefordran för dig?

- Först och främst är det förstås något slags erkännande för att jag gjort något bra under mina 22 år vid universitetet, om man törs säga att det är något slags kvalitetsstämpel för mig personligen som forskare, pedagog och samverkanspartner.

- Utöver det personliga erkännandet, hade det varit väldigt svårt att nå karriärmål av detta slag utan en högfungerande arbetsmiljö, som Centrum för kommunstrategiska studier verkligen utgör. Jag har haft förmånen att ha haft stöttande och uppmuntrande chefer, liksom smarta och konstruktivt-kritiska kolleger. Jag hoppas få visa min tacksamhet med bjudluncher och kanske någon drink, gärna i närtid.

Kontakt

Fler nyheter från CKS

Relaterat innehåll

Ett polariserat samhälle

Gissur Ò Erlingsson på CKS leder projektet ”Ett polariserat samhälle? Hur nationell och lokal urbanisering formar Sverige”, som startade våren 2021. Projektet vill bland annat ge en mer rättvisande bild av svensk samhällspolarisering och dess effekter, bland annat genom att utveckla ett mer adekvat mått på vad som är ”stad” och vad som är ”land”.


Senaste nytt från LiU