02 september 2022

Med en dryg vecka kvar till valet finns det en stor efterfrågan på forskares expertanalyser av en mängd olika valfrågor. Igår deltog två av forskarna vid Centrum för kommunstrategiska studier, CKS, i riksnyheterna för att analysera och diskutera några av valets viktiga frågor.

Våra experter uttalar sig

Richard Öhrvall, doktor i statsvetenskap vid CKS, syntes i Aktuellts kvällssändning för att diskutera valdeltagande. Han lyfte bland annat att Sverige har ett väldigt högt valdeltagande internationellt sett och att valdeltagandet har stigit under de senaste fyra valen.

Aktuellt 1 september 2022 (klippet startar direkt)

Susanne Wallman Lundåsen, universitetslektor i statsvetenskap vid CKS, deltog i TV4-nyheterna där hon pratade om klyftan mellan stad och land. Hon berättade bland annat om en färsk enkätstudie om folks uppfattning av polariseringen mellan landsbygden och staden. Enkäten är en del i ett större forskningsprojekt om samhällspolarisering som leds av CKS.