14 september 2021

Nu är höstens praktikanter på plats på CKS. Emelie Andersson, Julia Johansson och Rebecka Kostet läser masterprogrammet i statsvetenskap med inriktning mot offentlig förvaltning på Linköpings universitet.

Tre kvinnor står framför Motala ström och Campus Norrköping.
Rebecka Kostet, Julia Johansson och Emelie Andersson gör sin praktik på CKS under hösten 2021. 
Emelie Andersson kommer från Kristinehamn och jobbade efter sin grundutbildning på Norrköpings kommun på flera förvaltningar, främst inom nämnd och utredning. Hon har sedan läst vidare på masterprogrammet och ser praktikplatsen på CKS som en möjlighet att testa hur det är att arbeta med forskning. Under sin praktik kommer Emelie att jobba med ett pågående forskningsprojekt om mellankommunal samverkan, med Gissur Ó Erlingsson som handledare.

Julia Johansson, ursprungligen från Malmö, har en kandidatexamen i Europakunskap med inriktning på kulturgeografi från Göteborgs universitet. Julia är knuten till ett projekt om geografisk samhällspolarisering, där hon bland annat ska titta på tillgången till bibliotek i stad respektive land. Under praktiken är Richard Öhrvall hennes handledare.

Rebecka Kostet från Stockholm tog sin kandidatexamen från Politices kandidatprogram på LiU våren 2020 och arbetade extra på CSN när hon pluggade. Under hösten jobbar Rebecka med ett forskningsprojekt som handlar om att kartlägga och analysera det lokala medielandskapet i östgötakommunerna i relation till det kommunala beslutsfattandet. Johan Wänström är Rebeckas handledare.

Fler nyheter från CKS

Lika partier leka bäst?

I en ny studie från Centrum för kommunstrategiska studier, CKS, har forskaren Johan Wänström studerat kommuner där S 0ch M styr i koalition. Han undersöker bland annat varför man valt att styra tillsammans och hur samarbetet har fungerat.

bild på en bok

Ny bok om hopp och framtidstro i krympande samhällen

Vad hoppas man på i ett samhälle som inte växer - i en tid med idéer om att utveckling är liktydigt med tillväxt och expansion? Det är en central fråga i Josefina Syssners senaste bok ”Hoppfulla platser? Om hopp och hoppfullhet i periferin”.

En kvinna sitter vid ett konferensbord med en dator och kaffekoppar framför sig

Årets kommunuppsats handlar om gränsdragningar i kommunalt beslutsfattande

Kristin Löf, tidigare masterstudent i statsvetenskap med inriktning på offentlig förvaltning, skrev den vinnande uppsatsen i 2024 års uppsatstävling på CKS.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Två män i laboratorium.

Han fick se sitt studentprojekt skjutas ut i rymden

I våras blev han färdig civilingenjör, bland annat efter ett projektarbete som skulle tåla en rymdfärd. Sent i november 2024 stod han på den svenska rymdbasen Esrange i Kiruna och fick se raketen lyfta.

Serverrum,data på svart skärm.

Maskinpsykologi – en brygga till generell AI

AI som är lika intelligent som människor kan bli möjlig tack vare psykologiska inlärningsmodeller, kombinerat med vissa typer av AI. Det menar Robert Johansson som i sin avhandling har utvecklat begreppet maskinpsykologi.

Forskning för hållbar framtid får nära 20 miljoner i bidrag

Ett oväntat samarbete mellan materialvetenskap och beteendevetenskap. Utveckling av bättre tjänster för att hantera klimatförändringarna. Det är två forskningsprojekt vid LiU som får stora stöd från Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse.