14 september 2021

Nu är höstens praktikanter på plats på CKS. Emelie Andersson, Julia Johansson och Rebecka Kostet läser masterprogrammet i statsvetenskap med inriktning mot offentlig förvaltning på Linköpings universitet.

Tre kvinnor står framför Motala ström och Campus Norrköping.
Rebecka Kostet, Julia Johansson och Emelie Andersson gör sin praktik på CKS under hösten 2021.
Emelie Andersson kommer från Kristinehamn och jobbade efter sin grundutbildning på Norrköpings kommun på flera förvaltningar, främst inom nämnd och utredning. Hon har sedan läst vidare på masterprogrammet och ser praktikplatsen på CKS som en möjlighet att testa hur det är att arbeta med forskning. Under sin praktik kommer Emelie att jobba med ett pågående forskningsprojekt om mellankommunal samverkan, med Gissur Ó Erlingsson som handledare.

Julia Johansson, ursprungligen från Malmö, har en kandidatexamen i Europakunskap med inriktning på kulturgeografi från Göteborgs universitet. Julia är knuten till ett projekt om geografisk samhällspolarisering, där hon bland annat ska titta på tillgången till bibliotek i stad respektive land. Under praktiken är Richard Öhrvall hennes handledare.

Rebecka Kostet från Stockholm tog sin kandidatexamen från Politices kandidatprogram på LiU våren 2020 och arbetade extra på CSN när hon pluggade. Under hösten jobbar Rebecka med ett forskningsprojekt som handlar om att kartlägga och analysera det lokala medielandskapet i östgötakommunerna i relation till det kommunala beslutsfattandet. Johan Wänström är Rebeckas handledare.