14 september 2021

Nu är höstens praktikanter på plats på CKS. Emelie Andersson, Julia Johansson och Rebecka Kostet läser masterprogrammet i statsvetenskap med inriktning mot offentlig förvaltning på Linköpings universitet.

Tre kvinnor står framför Motala ström och Campus Norrköping.
Rebecka Kostet, Julia Johansson och Emelie Andersson gör sin praktik på CKS under hösten 2021. 
Emelie Andersson kommer från Kristinehamn och jobbade efter sin grundutbildning på Norrköpings kommun på flera förvaltningar, främst inom nämnd och utredning. Hon har sedan läst vidare på masterprogrammet och ser praktikplatsen på CKS som en möjlighet att testa hur det är att arbeta med forskning. Under sin praktik kommer Emelie att jobba med ett pågående forskningsprojekt om mellankommunal samverkan, med Gissur Ó Erlingsson som handledare.

Julia Johansson, ursprungligen från Malmö, har en kandidatexamen i Europakunskap med inriktning på kulturgeografi från Göteborgs universitet. Julia är knuten till ett projekt om geografisk samhällspolarisering, där hon bland annat ska titta på tillgången till bibliotek i stad respektive land. Under praktiken är Richard Öhrvall hennes handledare.

Rebecka Kostet från Stockholm tog sin kandidatexamen från Politices kandidatprogram på LiU våren 2020 och arbetade extra på CSN när hon pluggade. Under hösten jobbar Rebecka med ett forskningsprojekt som handlar om att kartlägga och analysera det lokala medielandskapet i östgötakommunerna i relation till det kommunala beslutsfattandet. Johan Wänström är Rebeckas handledare.

Fler nyheter från CKS

en man på en stege vid en röd stuga med flera stegar resta mot fasaden

Bygg- och bogemenskaper – svaret på stora samhällsutmaningar?

Med en befolkning som blir allt äldre står Sverige står inför flera olika utmaningar. En ny rapport från CKS visar att bygg- och bogemenskaper skulle kunna vara en del av svaret på några av våra största samhällsutmaningar.

Porträttbild på en kvinna utomhus med en tegelbyggnad i bakgrunden

CKS-forskare huvudtalare på EDAY 2024

Den 29 maj går EDAY 2024 av stapeln, en återkommande mötesplats för lokala, regionala och nationella aktörer inom energi- och miljöområdet. En av huvudtalarna är Brita Hermelin, professor i kulturgeografi på Centrum för kommunstrategiska studier, CKS

Flygfoto över England och Frankrike

Ny studie kartlägger skillnader i befolkningsutveckling inom länen

Det är stora skillnader i befolkningstillväxt inom och mellan Sveriges län. Det visar en ny studie från Centrum för kommunstrategiska studier, CKS.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

En person sitter och ler.

LiU-alumner hjälper industrin att spara pengar och energi

Han lämnade ett högavlönat jobb i gas- och oljeindustrin i Indien för en masterutbildning i hållbarhet och energiteknik på LiU. Sajid Athikkay ångrar inte u-svängen. Nu driver han ett företag som hjälper industrier att spåra och spara energi.

En man i kostym håller en grön växt i handen.

LiU med i megastudie om klimatbeteende

Vilket är bästa sättet att få oss människor att bete oss mer klimatvänligt? Forskare vid Linköpings universitet och Karolinska institutet har bidragit till en världsomspännande studie för att ta reda på det.

LiU-flaggor framför Kårallen på Campus Valla.

Distanskurser ökar mest när antagningen till hösten är klar

Det första antagningsbeskedet är här. LiU fortsätter att locka studenter och framför allt antagningen till fristående kurser och utbildningar på distans har ökat sedan tidigare år.