14 september 2021

Nu är höstens praktikanter på plats på CKS. Emelie Andersson, Julia Johansson och Rebecka Kostet läser masterprogrammet i statsvetenskap med inriktning mot offentlig förvaltning på Linköpings universitet.

Tre kvinnor står framför Motala ström och Campus Norrköping.
Rebecka Kostet, Julia Johansson och Emelie Andersson gör sin praktik på CKS under hösten 2021. 
Emelie Andersson kommer från Kristinehamn och jobbade efter sin grundutbildning på Norrköpings kommun på flera förvaltningar, främst inom nämnd och utredning. Hon har sedan läst vidare på masterprogrammet och ser praktikplatsen på CKS som en möjlighet att testa hur det är att arbeta med forskning. Under sin praktik kommer Emelie att jobba med ett pågående forskningsprojekt om mellankommunal samverkan, med Gissur Ó Erlingsson som handledare.

Julia Johansson, ursprungligen från Malmö, har en kandidatexamen i Europakunskap med inriktning på kulturgeografi från Göteborgs universitet. Julia är knuten till ett projekt om geografisk samhällspolarisering, där hon bland annat ska titta på tillgången till bibliotek i stad respektive land. Under praktiken är Richard Öhrvall hennes handledare.

Rebecka Kostet från Stockholm tog sin kandidatexamen från Politices kandidatprogram på LiU våren 2020 och arbetade extra på CSN när hon pluggade. Under hösten jobbar Rebecka med ett forskningsprojekt som handlar om att kartlägga och analysera det lokala medielandskapet i östgötakommunerna i relation till det kommunala beslutsfattandet. Johan Wänström är Rebeckas handledare.

Fler nyheter från CKS

Flygfoto över England och Frankrike

Ny studie kartlägger skillnader i befolkningsutveckling inom länen

Det är stora skillnader i befolkningstillväxt inom och mellan Sveriges län. Det visar en ny studie från Centrum för kommunstrategiska studier, CKS.

katarina_sandberg

Första publiceringen en viktig milstolpe i doktorandutbildningen

Katarina Sandberg, doktorand i statsvetenskap, har nått en milstolpe i sina doktorandstudier. Häromveckan fick hon sin första artikel publicerad i en vetenskaplig tidskrift.

en väg in och ut från en rondell

Har storleken betydelse? Det beror på, säger ny forskning om kommundelningar

Svenska kommuner står inför stora utmaningar och det har under en tid funnits en stark tro på att bästa lösningen är att slå ihop kommuner. Nu visar en färsk studie från CKS av bl.a. Gissur Ó Erlingsson att delningar av kommuner  kan ha bättre effekt.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Flaggor vajar utanför Studenthuset.

LiU:s nya universitetsdirektör – en erfaren och driven chef

Anna Thörn blir ny universitetsdirektör vid LiU. Hon jobbar för närvarande som regiondirektör i Region Dalarna och har tidigare haft flera chefsbefattningar i Östergötland, bland annat som kommundirektör i både Norrköping och Söderköping.

Studentsångare tågar på Valborg

Valborgstradition fyller 50 år

På valborgsmässoafton blir det som traditionen bjuder, vårsånger, vårtal och mösspåtagning med manskören Linköpings Studentsångare på Borggården utanför Linköpings slott. I år firar traditionen 50-årsjubileum.

En man som håller händerna runt en illustration av ett hjärta.

Pristagaren: ” Jag vill lära mig så mycket som möjligt om hur kroppen fungerar”

Tino Ebbers är 2024 års mottagare av Onkel Adams pris för framstående forskning vid Medicinska fakulteten. Hans forskning befinner sig i gränslandet mellan medicin och teknik och fokuserar på sjukdomar i hjärtat och blodkärlen.