16 april 2021

Vi välkomnar Zeth Isaksson som forskningsassistent på CKS. Zeth är statsvetare och kommer närmast från Europeiska unionens byrå för de grundläggande rättigheterna (FRA) i Wien. Han har även jobbat på the Barcelona Centre for European Studies.

Som forskningsassistent kommer Zeth att jobba i projektet ”Ett polariserat samhälle? Hur nationell och lokal urbanisering formar Sverige” som leds av Gissur Erlingsson, och i ett projekt om mellankommunal samverkan tillsammans med Bo Persson. Zeth har två masterexamina, en i statsvetenskap från Ludwig-Maximilians universitet i München och en i samtida demokratier från Universitat Pompeu Fabra i Barcelona. Med sin erfarenhet av statsvetenskap och demokratifrågor är Zeth väl förberedd för jobbet på CKS.

- Jag har främst arbetat med frågor om lokal polarisering och högerextremism tidigare, mycket i den tyska kontexten. Nu ser jag fram mot att analysera liknande frågor i Sverige, säger Zeth Isaksson.

 

Fler nyheter från CKS

En kvinna på scen och en man som står nedanför bredvid tre roll-ups

Ofrivillig ensamhet bland äldre tema på samverkansdag

Ensamhet och brist på personal. Dessa frågor dominerade när årets samverkansdag hölls på campus Valla på LiU i början av november. Temat för dagen var ”Den demografiska utmaningen - en åldrande och friskare befolkning”.

en kvinna i grå tröja med långt hår sitter vid en kateder

Sofia Nordmark ny avdelningschef på CKS

Hon tycker om att ta ansvar, uppskattar det kollegiala och vill ge sina nya medarbetare och sin avdelning bra förutsättningar i sitt arbete. Sofia Nordmark är ny avdelningschef på Centrum för kommunstrategiska studier, CKS.

bild på doktorander som sitter runt ett bord

Unikt kunskapsretreat för kommunforskande doktorander

Rimforsa Strand vid sjön Åsunden utgjorde kulissen för ett speciellt doktorandretreat i slutet av sommaren. Under tre intensiva dagar samlades doktorander från skilda bakgrunder och forskningsområden för att få nya perspektiv i sina doktorandstudier.

Senaste nytt från LiU

Forskarnas tre förslag för att klara EU:s klimatmål

Chansen att nå EU:s klimatmål stärks genom satsning på nya tekniker som tar bort koldioxid ur atmosfären. Problemet är att det idag är olönsamt, men det finns lösningar på det. Det skriver forskare från bland annat Linköpings universitet.

Luciatåg utomhus på kvällen

Mörk Lucia: Linneornas luciatåg med urkraft

Sent på kvällen på luciadagen bjuder Den akademiska damkören Linnea på ”Mörk Lucia”. Det är en ny tradition, men byggd på gamla traditioner, som är på väg att etableras.

Person (Qilun Zhang) i blå labbrock arbetar i dragskåp.

Trämaterial ger pålitliga organiska solceller

En rå variant av ett av naturens vanligaste organiska material – lignin – kan användas för att skapa stabila och miljövänliga organiska solceller. Det visar forskare vid LiU och KTH i en studie publicerad i Advanced Materials.