16 april 2021

Vi välkomnar Zeth Isaksson som forskningsassistent på CKS. Zeth är statsvetare och kommer närmast från Europeiska unionens byrå för de grundläggande rättigheterna (FRA) i Wien. Han har även jobbat på the Barcelona Centre for European Studies.

Som forskningsassistent kommer Zeth att jobba i projektet ”Ett polariserat samhälle? Hur nationell och lokal urbanisering formar Sverige” som leds av Gissur Erlingsson, och i ett projekt om mellankommunal samverkan tillsammans med Bo Persson. Zeth har två masterexamina, en i statsvetenskap från Ludwig-Maximilians universitet i München och en i samtida demokratier från Universitat Pompeu Fabra i Barcelona. Med sin erfarenhet av statsvetenskap och demokratifrågor är Zeth väl förberedd för jobbet på CKS.

- Jag har främst arbetat med frågor om lokal polarisering och högerextremism tidigare, mycket i den tyska kontexten. Nu ser jag fram mot att analysera liknande frågor i Sverige, säger Zeth Isaksson.

 

Fler nyheter från CKS

Tre studenter som sitter på en brygga vid Motala Ström

CKS välkomnar höstens praktikanter

Nu är höstens praktikanter på plats på CKS. Tre studenter från masterprogrammet i statsvetenskap och strategisk samhällsplanering ska under hösten arbeta tillsammans med forskare på CKS i olika projekt.

en man på en stege vid en röd stuga med flera stegar resta mot fasaden

Bygg- och bogemenskaper – svaret på stora samhällsutmaningar?

Med en befolkning som blir allt äldre står Sverige står inför flera olika utmaningar. En ny rapport från CKS visar att bygg- och bogemenskaper skulle kunna vara en del av svaret på några av våra största samhällsutmaningar.

Porträttbild på en kvinna utomhus med en tegelbyggnad i bakgrunden

CKS-forskare huvudtalare på EDAY 2024

Den 29 maj går EDAY 2024 av stapeln, en återkommande mötesplats för lokala, regionala och nationella aktörer inom energi- och miljöområdet. En av huvudtalarna är Brita Hermelin, professor i kulturgeografi på Centrum för kommunstrategiska studier, CKS

Senaste nytt från LiU

Två män och en kvinna diskuterar framför en skärm

Maskininlärning kan ge klimatet en chans

Maskininlärning kan hjälpa oss att upptäcka nya mönster och bättre ta oss an klimatkrisen. Forskare från hela världen möts på LiU med målet att hitta och fördjupa samarbeten inom detta område.

Sofia Nyström och Henrik Nordvall framför ett fönster som återspeglar en blå himmel.

Ny kurs tar UFO-frågan på allvar

UFO – från foliehatt till forskningsämne. Så heter en fristående kurs som startar vårterminen 2025 vid Linköpings universitet. Den ska närma sig UFO-frågan på ett seriöst sätt och samtidigt vrida och vända på frågan om vad kunskap och sanning är.

Porträtt (Anders Tegnell)

Anders Tegnell ny medlem i LiU:s styrelse

Före detta statsepidemiologen och läkaren Anders Tegnell har utsetts av regeringen till ny ledamot i styrelsen för Linköpings universitet. Förordnandet gäller från och med den 1 oktober 2024 till 30 april 2028.