05 februari 2021

CKS nya styrelse leds även under 2021 - 2023 av Anders Hedeborg från Vadstena kommun. Den nya styrelsen tillträdde i januari. Den nygamla ordföranden ser fram mot ytterligare tre spännande år med CKS.

Grattis till omvalet som ordförande för CKS styrelse! Vad är det som gjort att du vill fortsätta i tre år till?

- Det är givande att vara del av en styrelse med ett stort engagemang när det gäller att utveckla och förbättra vårt samhälle. Den kunskap och erfarenhet som finns i styrelsen bidrar till mycket stimulerande möten och samtal mellan politik och akademi som är till nytta för verksamheten på CKS, säger Anders Hedeborg.

- Ambitionen att vara ett nationellt – och internationellt – centrum för kommunstrategisk forskning är mycket viktig och tilltalande. I en tid av faktaresistens, desinformation och rena falsarier krävs mer av såväl forskarna som politikerna. Det är i den skärningspunkten CKS blir det strategiska centrum vi vill vara.

Vilka frågor tycker du är viktiga för CKS och styrelsen att sätta fokus på de närmsta åren?

- Jag ser ett jobb framför mig där styrelsen ska stärka sina strategiska diskussioner. Vi behöver se utvecklingen på lite längre sikt för att se vilka krav och förväntningar vi kommer att möta de närmaste tio åren. Här tror jag att CKS behöver ännu mer av omvärldsanalys, bredare kontakter och profilering.

CKS styrelse leds av nio ledamöter och åtta ersättare. Fem av ledamöterna och fyra ersättare företräder CKS samarbetskommuner, övriga styrelsemedlemmar företräder Linköpings universitet.

Mer information om CKS styrelse

Kontakt

Fler nyheter från CKS

Flygfoto över England och Frankrike

Ny studie kartlägger skillnader i befolkningsutveckling inom länen

Det är stora skillnader i befolkningstillväxt inom och mellan Sveriges län. Det visar en ny studie från Centrum för kommunstrategiska studier, CKS.

katarina_sandberg

Första publiceringen en viktig milstolpe i doktorandutbildningen

Katarina Sandberg, doktorand i statsvetenskap, har nått en milstolpe i sina doktorandstudier. Häromveckan fick hon sin första artikel publicerad i en vetenskaplig tidskrift.

en väg in och ut från en rondell

Har storleken betydelse? Det beror på, säger ny forskning om kommundelningar

Svenska kommuner står inför stora utmaningar och det har under en tid funnits en stark tro på att bästa lösningen är att slå ihop kommuner. Nu visar en färsk studie från CKS av bl.a. Gissur Ó Erlingsson att delningar av kommuner  kan ha bättre effekt.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Studentsångare tågar på Valborg

Valborgstradition fyller 50 år

På valborgsmässoafton blir det som traditionen bjuder, vårsånger, vårtal och mösspåtagning med manskören Linköpings Studentsångare på Borggården utanför Linköpings slott. I år firar traditionen 50-årsjubileum.

En man som håller händerna runt en illustration av ett hjärta.

Pristagaren: ” Jag vill lära mig så mycket som möjligt om hur kroppen fungerar”

Tino Ebbers är 2024 års mottagare av Onkel Adams pris för framstående forskning vid Medicinska fakulteten. Hans forskning befinner sig i gränslandet mellan medicin och teknik och fokuserar på sjukdomar i hjärtat och blodkärlen.

Porträtt av kvinna (Seetha Murty)

Två förkämpar för barnen blir hedersdoktorer

Den indiska rektorn Seetha Murty har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med barns och ungas lärande. Den amerikanska professorn Cindy W. Christian har ägnat sin karriär åt att utveckla omhändertagandet av misshandlade barn.