Här hittar du en lista på de utbildningsprogram som ges vid Linköpings universitet. För att kunna söka och filtrera och även se våra fristående kurser, använd väljaren på liu.se/utbildning. 

Program på grundnivå

Beteende- och samhällsvetenskap

Human Resources, HR, kandidatprogram, 180 hp

Personalen är organisationens viktigaste resurs. Att förstå hur människor och organisationer fungerar och kan utvecklas är vad HR-programmet handlar om. Utbildningen erbjuder dig kurser för att möta arbetslivets framtida behov.

Politices kandidat, 180 hp

Politices kandidat är en samhällsvetenskaplig utbildning som innehåller såväl statsvetenskap som nationalekonomi. Här får du utveckla din förmåga att identifiera, analysera och föreslå lösningar på olika samhällsproblem.

Psykologprogrammet, 300 hp

Psykologi är kunskapen om människans handlingar, tankar och känslor. Som psykolog kan du hjälpa människor att förstå vad de upplever, varför de gör som de gör och hur de kan åstadkomma en förändring.

Civilingenjör och högskoleingenjör samt asienkunskap och tekniskt basår

Civilingenjör i datadriven utveckling, 300 hp

Som chief data officer, produktchef eller data scientist kan du leda framtidens hållbara samhälls- och affärsutveckling. Programmet Datadriven utveckling lär dig hantera storskaliga data för att lösa utmaningar med hjälp av AI och maskininlärning.

Civilingenjör i datateknik, 300 hp

Datorer finns överallt – i media- och streamingtjänster, medicinsk utrustning, bilar och robotar. Som civilingenjör i datateknik blir du en innovativ problemlösare som designar och utvecklar morgondagens digitala produkter och tjänster.

Civilingenjör i design- och produktutveckling, 300 hp

Civilingenjörer i design och produktutveckling utformar framtidens produkter och tjänster. Som produktutvecklare arbetar du kreativt och bidrar till hållbara lösningar.

Data, IT och logistik

Flygtransport och logistik, kandidatprogram, 180 hp

Det sker en spännande utveckling inom flyget. Vi kommer kunna flyga utan att belasta miljön och använda taxi-drönare för att undvika trafikstockningar. Nu behövs det personer med bred logistisk kompetens och spetskunskaper i den senaste tekniken.

Innovativ programmering, kandidatprogram, 180 hp

Vad krävs för att utveckla exempelvis spel eller applikationer för webb och smartphones? Utbildningen i innovativ programmering ger dig en teknisk problemlösningsförmåga som hjälper dig att tillgodose kundernas behov.

Kognitionsvetenskap, kandidatprogram, 180 hp

Vårt tänkande är overkligt komplext och hjärnan består av hundra miljarder hjärnceller. Ändå kan datorer slå oss i frågesport. Som kognitionsvetare lär du dig metoder för att studera och forma tanke, minne och handling hos både människor och datorer.

Ekonomi och juridik

Affärsjuridik, kandidatprogram, 180 hp

Ekonomi och juridik i en spännande förening – utbildningen till affärsjurist banar väg för en bred och utvecklande karriär i såväl privata som offentliga företag och organisationer.

Civilekonom, 240 hp

Det behövs människor som förstår hur företag och organisationer fungerar. Som kan leda, organisera och utveckla – men också hushålla med begränsade resurser. Allt detta får du lära dig som civilekonom.

Civilekonom internationell, engelska, 240 hp

Studier i ekonomi och språk i kombination med utlandsstudier gör dig väl förberedd för en internationell ekonomikarriär. Här blir språket ditt verktyg för att skapa goda affärsrelationer i andra miljöer.

Kultur, media och design

Globala studier, kandidatprogram, 180 hp

Vill du arbeta med internationella frågor lokalt och globalt? Vill du bidra till global rättvisa och förståelse mellan människor, grupper och organisationer i olika delar av världen? Då är kandidatprogrammet i globala studier en utbildning för dig!

Grafisk design och kommunikation, kandidatprogram, 180 hp

Kandidatprogrammet i grafisk design och kommunikation passar dig som vill bli en tekniskt skicklig designer och kommunikatör med kompetens att möta en snabbt föränderlig medie- och kommunikationsbransch.

Kommunikation, samhälle, medieproduktion - kandidatprogram, 180 hp

I dag behövs du som kan arbeta på tvären med olika medier: sociala medier, poddar, traditionella press-/etermedier och rumsliga medier som event och utställningar. Du lär dig mediehantverket, att driva projekt och att undersöka och förstå samhället.

Lärarutbildningar

Förskollärare, 210 hp

Som förskollärare får du följa och stödja de yngsta barnen i deras utveckling – från de första orden tills det är dags att börja skolan. Du står för fantasi och lekfullt lärande, oavsett om det handlar om matematik eller att försöka läsa och skriva.

Grundlärare i fritidshem, 180 hp

Som grundlärare med inriktning mot arbete i fritidshem får du det bästa av två världar – i skolan är du lärare i musik, bild eller idrott och på eftermiddagen är du en viktig närvarande vuxen som är skicklig på barns kommunikation, fritid och kultur.

Grundlärare i fritidshem erfarenhetsbaserad, 180 hp

Har du arbetat i fritidshem i flera år men saknar lärarbehörighet? Nu finns möjligheten för dig att bli behörig grundlärare mot fritidshem.

Matematik, naturvetenskap och miljö

Medicin och vård

Program på avancerad nivå

Adult Learning and Global Change, 60 hp

Kunskap om globalisering kräver inlärningsförmåga i situationer som spänner över stora kulturella och geografiska klyftor. Utbildningen är ett samarbete mellan två universitet på olika kontinenter, vilket gör den unik.

Aeronautical Engineering, masterprogram, 120 hp

Detta program applicerar ett holistiskt synsätt på flygplansdesign. Tack vare ett nära samarbete mellan universitetet och flygindustrin kommer du efter examen att kunna jobba med design och tillverkning av luftfarkoster, fordon eller vindturbiner.

Affärsjuridiska masterprogrammet, 120 hp

Det här är ett masterprogram i affärsjuridik för dig som vill jobba i privat eller offentlig sektor med ett arbete där ekonomi och juridik utgör ett spännande möte.

Program med yrkeserfarenhet och kompletterande utbildningar

Folkhögskollärare, 60 hp

Är du övertygad om att skolan kan förändra samhället? Utbildningen till folkhögskollärare passar dig som redan har ämneskunskaper och som vill möta och undervisa vuxenstuderande på folkhögskola eller studieförbund.

Grundlärare i fritidshem erfarenhetsbaserad, 180 hp

Har du arbetat i fritidshem i flera år men saknar lärarbehörighet? Nu finns möjligheten för dig att bli behörig grundlärare mot fritidshem.

Kompletterande program för biomedicinska analytiker med utländsk utbildning, 90 hp

Kompletteringsutbildningen syftar till att ge dig som har en utländsk biomedicinsk analytikerutbildning möjligheten att ansöka om svensk legitimation som biomedicinsk analytiker.