Göm menyn

Matematiska institutionen (MAI)

Bilder på lärare, forskare och studenter

 

Nyheter

Lediga jobb

Matematiska institutionen utlyser en ledig anställning som Doktorand i matematik.

SOAK 2017

Svenska operationsanalysföreningen (SOAF) och Matematiska institutionen vid Linköpings universitet bjuder in till Svenska operationsanalyskonferensen i Linköping den 19-20 oktober 2017. Om du är intresserad av att bidra med en presentation så vill vi gärna ha din intresseanmälan.

Kigali

Rwandas ambassadör besöker LiU

Framtida samarbeten med LiU står på programmet när Rwandas ambassadör Christine Nkulikiyinka besöker Linköping den 8-9 februari. På onsdagen håller hon också en föreläsning på Campus Valla kring Rwandas uppbyggnad efter folkmordet 1994.

Skylt med universitetets namn, Universidade Eduardo Mondlane och bild på grundaren

Nytt samarbete kring matematik i Mozambique

Med ett nytt Sida-anslag går Matematiska institutionen in i utbildningsprojekt med ett fjärde land i Afrika, Mozambique och Universidade Eduardo Mondlane.

Ryckte ut för att lösa matteproblem på Skäggetorpsskolan

Vad blir noll upphöjt till noll? Den frågan från en åttondeklassare fick MAI-lektorn Jonas Bergman Ärlebäck att rycka ut till Skäggetorpsskolan för att diskutera matematik.

 

MAI:s kalendarium

Händelser närmaste veckan.

 

Konferenser

SOAK 2017

Svenska operationsanalyskonferensen.

19-20 oktober 2017

Meeting of the Catalan, Spanish, Swedish Math Societies
(CAT-SP-SW-MATH)

12-15 juni 2017

The First East African Conference on Mathematical Statistics with Applications

14-16 juni 2017

 

Forskarskolan i tvärvetenskaplig matematik

Utbildningen vänder sig till studenter med ett starkt intresse för matematik som samtidigt är intresserade av att arbeta aktivt med problem som har tydlig anknytning till ett tillämpat ämne/vetenskap.

Mattecoach på nätet

Mattecoach på nätet är ett samarbete mellan KTH, LiU och Göteborgs universitet. Coacherna i Linköping är lärarstudenter som på kvällstid hjälper elever i anslutna kommuner/enheter med matematik genom att chatta på nätet.

Vill du undervisa vid MAI?

Vi söker studenter på LiU som kan ges kortare anställningar för att hjälpa till med undervisningen i grundläggande kurser som ges vid matematiska institutionen.Sidansvarig: karin.johansson@liu.se
Senast uppdaterad: Tue Aug 15 09:26:17 CEST 2017